И тази година Община Пловдив се включи в инициативата Часът на Земята

земя

Община Пловдив отново стана част от глобалната инициатива Часът на Земята 2015, като на 28 март в 20:30 часа, сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов”,  Лапидариума в Стария град; Сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. “Железарска”; Сградата на ул. „Цариброд” №1; Сградата на Градска художествена галерия; Сградата срещу Община Пловдив на ул. „Патриарх Евтимий”; Драматичен театър – Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №38 ; бившият хотел „Берлин”, срещу стълбите на Каменица; Сградата на ул. “Княз Александър I” № 41, притъмняха за 60 минути.

По този начин Общината се присъедини към хилядите градове на планетата, които  отправиха послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

Часът на Земята издание 2015г. в нашата страна бе посветено на българските реки, като символ на това, че бивайки преграждани, изкопавани и унищожавани се нарушава равновесието в реките и е време да бъде показана нашата грижа към тях.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top