И тази година ще подпомагат двойки с репродуктивни проблеми в Асеновград

11 са бебетата, родени в община Асеновград, след началото на Програмата за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на двойки с репродуктивни проблеми. Програмата към общината функционира от септември 2012 г. и до момента са одобрени кандидатурите на 32 семейства.

Само за миналата година 13 двойки, които се борят да имат дете, са подпомогнати финансово. 7 от тях са получили пълния размер на помощта, 5 семейства само част, а една двойка все още не се е възползвала от общинското финансиране.

Максималната сума, която общината отпуска на всяка одобрена двойка по програмата в рамките на една календарна година, е до 2000 лв. Така за 2015-та са отпуснати 26 хиляди лева, а са раздадени 21 068 лева.

Добрите резултати по програмата на Община Асеновград за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми се дължи на сътрудничеството между общинската администрация и фондация „Искам бебе”, отчитат от управата на града.

Очаква се през март да започне първият етап на кандидатстване за 2016-та. Важно е да се знае, че средства ще се отпускат на двойки, които имат вече доказан репродуктивен проблем, напомнят от комисията към община Асеновград, която разглежда и одобрява кандидатурите.

Подобни статии

Top