И феновете на Ботев могат да нахлуват! Да си спомним за Самоков! (ВИДЕО)

nahluvane

Снимка: bnt.bg

Феновете на пловдивския Ботев също могат да нахлуват на терена, както снощи го направиха ултрасите на Кьолн, че дори и по-мощно и с по-тежки последици. Да си спомним само за мача в Самоков през лятото на 2001-а година.

В града пристигнаха стотици ултраси, които предизвикаха истински хаос по местните кръчми и магазини, където пиеха на воля без да плащат, а някои дори си внесоха на стадиона каса бира.

Ботев бе воден от Петър Курдов, а след скандално съдийство пловдивчани загубиха с 2:3, като ултрасите най-много се ядосаха на капитана на Рилецо Сашо Александров, който преди това игра за Локомотив (Пловдив), а баща му ген. Йордан Димитров бе шеф на „Лаута”.

Настана истинско меле, като на терена се заформи масов бой. Лично Юри Галев си събу джапанките и със своите гавази отиде да се включи в мелето. На тревата бе много страшно, като освен с улични хватки, някои си служеха и с такива от професионалното карате.

В следващите години подобни мелета в Самоков се повториха няколко пъти, като през 2006-а година „жълто-черните” събориха оградата и си влязоха без пари, след като Юри Галев сложи цена на билетите от 10 лева.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top