Кабинетът бави парите за пътя към Асеновата крепост

Правителството бави средствата, които Междуведомствената комисия по бедствия и аварии гласува за възстановяване на два участъка от пътя Асеновград – Лясково. Това заяви депутатът от БСП – лява България Манол Генов. Той припомни, че решението за парите е взето още в средата на юли, но вече няколко седмици кабинетът не излиза с постановление, с което средствата да бъдат отпуснати. Това не е единственият проект в региона, забавен от властимащите, твърдят от БСП.

Пътят за Лясково, Яврово и Добралък явно не е приоритетен за държавата, а хората в тези села не представляват проблем, щом средствата, гласувани за възстановяване на пътя към Асеновата крепост, все още не са отпуснати, посочи депутатът от левицата Манол Генов. Той допълни, че в този район има вили, почивни станции, туристически комплекси и се развива бизнес.

Държавата не си мръдна пръста да пусне обходния път. Наложи се община Куклен от собствения си бюджет аварийно да изхарчи 78 хиляди лева само и само да има достъп до тези села, посочи Генов.

Освен това сумата за реконструкцията, отпусната от държавата, в размер на близо 1 милион 290 хиляди лева, е почти двойно по-малка от необходимата – 2 милиона 190 хиляди. Припомнямe, че заради свличането на целия планински скат, трасето пропадна на пет места.

Генов подчерта също, че правителството не прави нищо и по дълго чаканото разширение на пътя Пловдив – Асеновград.

Явно тази реконструкция, изграждането на този високоскоростен четирилентов път, няма да се случи. Има едни много скромни надежди и обещания за неговата рехабилитация, т.е. нанасяне на един пласт износващ асфалт върху съществуващия биндер, допълни социалистът.

Според депутата Георги Търновалийски през този политически сезон Пловдив също е загубил сериозни европейски средства по проекти. По думите му неефективното харчене и задлъжняването с огромни кредити са характерни за това управление. За пример той даде изграждането на кръговото движение до Водната палата, фонтаните и многократните некачествени ремонти на централните булеварди.

Търновалийски определи като недобра атестация за управляващите още, че за първи път в града се закрива болнично заведение – Белодробна болница и две училища – Вечерната гимназия и НУ „Христо Смирненски“.

Подобни статии

Top