Кабинет по криминалистика откриват в ПУ „Паисий Хилендарски“ - DC news

Кабинет по криминалистика откриват в ПУ „Паисий Хилендарски“

ПУ се изпразни на 9 декември

Кабинет по криминалистика за практическа подготовка на студентите си открива утре, 9 януари, Юридическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в 54-а семинарна зала на Ректората. Това обяви деканът проф. д-р Дарина Зиновиева.

Залата ще изпълнява едновременно функцията на кабинет по криминалистика и на правна клиника. В кабинета ще се провеждат практическите занятия и семинари на студентите, които специализират в областта на проблематиката на защита на потребителите, с лектор гл.ас. д-р Димитър Деков.

В новоборудваната зала ще се провежда и обучение по адвокатска защита по трудови дела, водено от гл.ас. д-р Теодора Филипова. Правната клиника ще осигурява консултация на граждани по правни въпроси.

Кабинетът по криминалистика е оборудван с необходимите технически средства за откриване и изземване на следи, за изготвяне на веществени доказателствени средства, както и за изследване на микроследи. За практическото обучение на студентите са осигурени компютри, плазмен телевизор и много нагледни материали.

 

 

 

 

Подобни статии

Top