Каква е прогнозата за времето през март

Прогноза за времето през март

В началото на месец март 2015 се очаква ниските температури от февруари 2015 да окажат негативно влияние и да се запазят ниски през първите пет дни на март 2015, но с напредването на месеца, синоптиците обещават значителна промяна във времето и пролетно време с възможности за приятни разходки сред природата.

Март месец е известен като един от най-непредсказуемите месеци, през който времето може рязко да се променя. Температурните амплитуди през март 2015 достигат до 21 градуса.

Времето се очаква да бъде по-благосклонно, сравнение с това през предходния месец февруари 2015. През последните години се наблюдава леко затопляне на пролетните месеци, като тазгодишният март няма да изневери на това течение.

Месец март в последните години се характеризира със значително по-високи температури от февруари 2015 и синоптиците очакват отчитаните от термометрите стойности да варират в рамките на -1 до 14 градуса по целзий в зависимост от географската позиция.

Прогнозата за времето го определя като чувствително по-топъл от февруари 2015. Температурите ще се повишат с 6-7 градуса, което е доста чувствително повишение.
Прогнозата за времето през месец март 2015 предвижда най-високите температури да достигнат 21-24 градуса, а най-ниските минус 9-11 градуса. Прогнозата за средната температурата през март в Северна България и по високите полета е между 5 и 8 градуса. По Черноморието и Южна България – от 7 до 10 градуса, а в планините от минус 4 до 2 градус.

Зимните курорти няма да бъдат облагодетелствани от това затопляне, но прогнозата за времето в планините дава малки надежди за спасяването на сезона и запазването на снежната покривка до началото на април 2015 в по-високите места, така като и заледявания по пистите в по-ниските в следствие на топящата се снежна настилка през деня и ниските температури през нощта.

Очаква се дните с валежи през месец март 2015 година да са между 6 и 8, облачните дни – 8-10, а слънчевите от 4 до 6 дни. Очаква се валежите в равнините да достигнат 35-50 литра на квадратен метър, а в планинските райони – 55-90 литра. Това прави март 2015 малко по-влажен от обичайното.

Март 2015 се отличава с рязкото увеличение на часовете през които Слънцето огрява България в сравнение с февруари. Като цяло, времето ще бъде променливо.

През първата част на първото десетдневие ще бъде сравнително студено. Очаква се захлаждане и валежи около 3-ти. В някой райони се очаква дъждът да премине в снеговалеж. В последните дни на първото десетдневие (9 и 10 март 2015) времето ще се затопли отново.

И все пак, не забравяйте, март, славещ се като женски месец може да бъде много непредсказуем и времето да се променя буквално за 1-2 часа.

През останалата част от месеца, прогнозата за времето предвижда предимно южни ветрове което бавно ще доведе до затопляне. Очакват се валежи около 13-ти, 19-ти и 25-ти март 2015.

Подобни статии

Top