Какво е да гласуваш за първи път в живота си

„Всеки един избор е важна част от живота на човек”. Така мисли Рени от Асеновград, която днес вече се ползва от едно от предимствата на пълнолетието – правото да избира. Само няколко часа я разделиха от правото й на глас на първия тур на президентските избори.

Тя е родена на 7-ми ноември. Ученичка е в  СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в паралелка със засилено изучаване на английски език. Смята да остане в България и затова иска страната ни  да стане по- добро място за живеене. С вота си иска да допринесе за бъдещото развитие и израстване на държавата. Рени е категорична, че не е редно младите хора да не бъдат безучастни в този процес.

„Това е първото гласуване за мен, независимо, че е балотаж и определено не искам да го пропусна. И занапред възнамерявам винаги да упражнявам това свое право. Важно е младежите да имат лично мнение и да изразяват собствена позиция.”

След дипломирането си възнамерява да учи медицина. Затова очаква от бъдещото управление повече внимание  към младите хора, защото те са промяната, от която има нужда нацията ни.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top