„Какво ми дава моето семейство?“ дискутират в КСУДС – Пловдив

По традиция всяка година на 21 ноември – Денят на Християнското семейство, екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, община Пловдив организира тържество за семействата и децата, които подкрепя.

Тази година събитието „Празник на семейството“ ще се състои днес от 11 ч. в Центъра за обществена подкрепа, ул. „Неофит Бозвели“ №38.

На празника осиновители, приемни семейства и рождени семейства ще имат възможността да обсъдят и дискутират различни въпроси, свързани със семейството като ценност, отглеждането на деца в семейна среда като първостепенно тяхно право и не на последно място – оказване на подкрепа за по-добро отглеждане на децата.

В същото време  децата ще се забавляват, ще танцуват и рисуват на тема „Какво ми дава моето семейство“.

По повод Деня на християнското семейство  екипът на КСУДС обяви конкурс за есе на тема “Какво ми дава моето семейство“, в което се включиха ученици от ОУ „Димитър Талев“. Отличените от журито творби ще бъдат наградени на тържеството.

През годините Денят на християнското семейство се утвърди като ден, в който екипът на КСУДС реализира дейности за популяризиране правото на детето да бъде отглеждано в семейна среда, за подкрепа развитието на приемната грижа като изключително важна алтернатива на семейството – там, където детето може да получи грижа и индивидуално внимание.

Не на последно място – това е ден, в който да благодарим за това, което имаме и да продължим да търсим начини все повече и повече деца да получат шанса да живеят в семейство, да бъдат обичани и да развият всичките си таланти и способности.

Подобни статии

Top