Какво подтиква жените към изневяра?

За всяко нещо си има причина. Това важи и за изневярата, която не се случва „просто ей така“. Зад изневярата винаги се крие някаква по-дълбока причина, което обаче в никакъв случай не я прави по-малко нечестна.

Общото схващане по отношение на сексуалната изневяра е, че мъжете са тези, които мамят повече своите половинки. Вероятно преди години това е било вярно, но новите времена коренно промениха взаимоотношенията между мъжа и жената.

Всъщност – съществува еднаква вероятност за „кривване от правия път“ и при двата пола. Освен това мотивите на мъжете и жените, подтикващи ги към изневяра, могат да бъдат много и различни.

Голяма част от представителите насилния пол търсят просто секс, без някакви ангажименти. В същото временежният пол е по-склонен да се интересува от секс, който включва (или поне загатва) някаква емоционална връзка.

Резултатите от проучване на биологичната атроположка доктор Хелън Фишър показват, че само 34% от изневеряващите жени са щастливо омъжени, докато процентът при господата е по-висок – 56 на сто. Друго изследване пък сочи, че 57% от изневеряващите дами са чувствали емоционална връзка със своя извънбрачен партньор. За сравнение – при мъжете процентите са едва 27.

Резултатите от тези проучвания ясно показват, че в голяма част от случаите жените изневеряват, подтикнати от емоционални липси у дома. Разбира се, това е само една от възможните причини, заради които представителките на нежния пол решават да изневеряват.

Кои са другите виновници за женската изневяра?

Борба с ниско самочувствие

В този случаи жените, които не са достатъчно уверени в себе си, търсят одобрение чрез флиртове и изневери. Ако една жена с ниско самочувствие вижда, че някой нов мъж я желае и проявява интерес към нея, това я кара да се чувства много добре и подобрява увереността ѝ.

Нереалистични очаквания, свързани с постоянния партньор

Някои жени смятат, че мъжът до тях е длъжен да изпълнява всяка тяхна прищявка 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Когато обаче техните очаквания се разминават с реалността, те търсят някой друг, който да им донесе илюзорно удовлетворение.

Бягство от познатото в търсене на вълнение

Това може да бъде достатъчна причина за една жена в дълга връзка да изневери. За много дами продължителните отношения стават прекалено предсказуеми и дори скучни. Ето защо те се нуждаят от вълнение, което да „освежи“ живота им. Това вълнение се явява в лицето на нов мъж и афера.

Неудовлетвореност от настоящата връзка

Ако една жена се чувства нещастна с партньора си, то има голям шанс да потърси щастие някъде другата. Неудовлетвореността може да се дължи на много фактори: липса на интимност, липса на емоционална близост, често и продължително отсъствие на половинката, чести скандали с партньора и други. В тези случаи жената дори може да изневери, за да види дали няма да намери някой по-добър, с когото да замени настоящия си партньор.

Чувство на пренебрегване и самота у дома

Обикновено тези жени се чувстват по-скоро като бавачки, камериерки, майки и/или източници на финанси, вместо равностойни и ценени половинки. Това ги кара да използват романтиката и секса извън основните им отношения, за да запълнят емоционалната си празнота.

Ярост и търсене на отмъщение

В този случай – жените изневеряват като отговор на измамата на техния любим мъж. Те смятат, че ако са им изневерили първи, дори няма нужда да крият своята афера. Напротив, много пъти тези жени търсят гласност на своята изневяра, именно за да наранят половинката си.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top