Какво трябва да знаем за новите Facebook “реакции“?

Facebook изведнъж стана по-емоционален.

Социалната мрежа представи дългоочаквания нов дизайн на бутона „Харесвам“, който предлага на потребителите 5 емотикона, с които да изразяват отношението си към публикациите в сайта.

Но толкова голяма промяна не може да не повдигне поне няколко въпроса.

Кариса Бел от Mashable ни представя най-важните детайли, които трябва да знаем за новите Facebook “реакции“. Вижте ги:

1. Как да ги намерим?

Употребата им е доста лесна: просто задържате курсора на мишката (или, при достъп от мобилно устройство – пръста си) върху бутона „Харесвам“, и новите „реакции“ се появяват. На обновлението ще са нужни ден-два, за да достигне до всички, така че ако все още не ги виждате, бъдете търпеливи.

2. А можем ли да използваме повече от един емоционален емотикон?

За жалост, Facebook ограничава потребителите си до една-единствена „реакция“ на публикация, поне засега, което значи, че трябва да избирате внимателно. Сладкото кученце, което колегата ви е публикувал? Трябва да решите дали да реагирате с „Wow”, “Love”, или да останете верни на стандартното „Харесвам”.

Има обаче една добра новина.

3. Можем да отменяме или променяме „реакцията“ си

Точно както преди – когато можехме да отменяме „харесването“ си на дадена публикация, можем да премахваме и реакциите си. Не е нужно някой да разбира за вашето пасивно-агресивно „ха-ха“.

4. Facebook показва трите най-често използвани емоционални емотикона под дадена публикация.

Сигурно сте забелязали, че под повечето статуси, където до скоро стоеше само броят на харесванията, вече се виждат 3 емотикона. Те обаче не са представителни за „реакциите“ на всички потребители, видели публикацията. Вместо да показва колко пъти е използван всеки от 6-те налични емотикона,Facebook подчертава трите най-употребявани.

5. Все пак обаче можете да разгледате и по-подробна разбивка

Ако задържите курсора на мишката върху емотикона, който съответства на дадена реакция (от компютър/лаптоп), или чукнете с пръст (от мобилно устройство) върху броя на „реакциите“, ще ви излезе пълен списък с потребителите зад всяка от тях.

6. Как влияе новата функция върху News Feed-а?

За момента всички „реакции“ ще се са равносилни на „харесванията“, що се отнася до това, която публикация ще се появи най-отгоре в News Feed-а ви. С други думи, употребата на „Wow” или “тъжен“ сигнализира на Facebook, че трябва да ви предлага повече публикации от дадения вид.

С течение на времето обаче това може да се промени. Със събирането на все повече данни от социалната мрежа за това, как и кога хората използват „реакции“, алгоритъмът на News Feed-а може да бъде усъвършенстван, за да загатва различни значения на различните „реакции“. „Обичането“ на дадена публикация може да означавал, че сте по заинтересовани от нея, отколкото от друга, която само сте „харесали“, например.

Източник: manager.bg

Подобни статии

Top