Какъв е характерът ви според храните, които похапвате? - DC news

Какъв е характерът ви според храните, които похапвате?

Канадската психотерапевтка Лиз Бърбо смята, че хранителните ни навици са толкова важни за разбирането на характера ни, колкото сънищата ни или линиите на ръцете ни.

Ако не можете да живеете без сладко и при липса на сладкиши се тъпчете със захар, вие страдате от недостиг на нежност. Прекалено сте строги към себе си и рядко признавате, че сте умни или изглеждате добре. Страх ви е да не изглеждате егоисти, но в същото време всичко ви изглежда недостатъчно.

Ако прекалявате с тестеното, това означава, че вие смятате за естествено някой друг да се грижи за вас. Не смятате, че можете да се справите сами и подсъзнателно сте убедени, че ако започнете да проявявате самостоятелност, грижите за вас ще намалеят.

Ако много обичате хляб, вие силно зависите от вниманието и похвалата на близките си хора. В същото време вие сте убедени, че те не ви обръщат достатъчно внимание.

Падате си по хрускави снаксове – това означава, че смятате, че е напълно нормално животът да е изпълнен с трудности. Вие често усложнявате живота си, без да има причина. Обичате да критикувате другите.

Ако харесвате мазните храни, това означава, че се чувствате постоянно виновни за нещо и наказвате тялото си, като го тъпчете с трудносмилаема храна. Когато направите нещо за себе си, веднага изпитвате чувство за вина.

Обичате всичко, което е пикантно и има многоподправки? Не ви достига емоция, защото сте се отдали изцяло на разума. Изпитвате недостиг на страст и любов. Страхувате се да се отдадете на чувствата и затова не можете да оцените малките радости в живота.

Ако злоупотребявате със солта, това означава, че ви е много сложно да изразявате чувствата си и трудно можете да се примирите, ако не наложите мнението си. Заложено ви е да командвате хората и не можете без това.

Ако гълтате храната, без да се наслаждавате на вкуса, това означава, че вие се страхувате да видите доброто у хората и се ужасявате от това, че другите могат да наранят чувствата ви.

Ако ядете и пиете прекалено много, това означава, че искате много да направите за другите, но и да получите много. Прекалено много се грижите за близките ви и не обръщате внимание на собствените си нужди.

Ако ядете и пиете малко, това е знак, че не заслужавате любов. Вие не чувствате потребностите на собственото си тяло и изпитвате страх, че някой може да ви обикне.

Ако ядете и пиете много бързо, това означава, че постоянно се стремите да контролирате времето, обстоятелствата и хората около вас. Страх ви е да не се покажете на висота, както и да не загубите в дадена ситуация.

Подобни статии

Top