Как да дарим дрехи втора употреба в социална институция в Асеновград

Как да дарим дрехи в социална институция в Асеновград

Как да направим дарение на дрехи втора употреба? Такива, които са запазени, но вече не са ни по мярка. Или други, които са ни омръзнали и само заемат място в гардароба ни. Процедурата за дарителската дейност в социални институции разясни директорът на ДДЛРГ „Таню Войвода“ в Асеновград Весела Симеонова.

Необходимо е първо да се консултираме със служители от мястото, на което ще даряваме. Важно е да попитаме от какви дрехи имат нужда обитателите. Можем да се обърнем с въпроси към директор, социален работник, домакин, възпитатели. Няма документи за попълване, когато даряваме дрехи. Независимо към коя институция сме се насочили, изискване е те да са изпрани, чисти и в приличен вид.

Ако се дарява за детски дом, е добре големината и вида на дрехите да са съобразени с възрастта на децата, които се намират в момента в институцията. Облеклата трябва да са опаковани в чисти чанти или чували. Тъй като дарението е от дрехи втора употреба, ако дарителят желае, може да му се издаде свидетелство, в което се описва какво е дарил и каква е левовата равностойност на дрехите втора употреба за килограм.

Това се прави по изискване на проверяващите органи, уточни Симеонова. В тази връзка, тя допълни, че онези, които искат да получат документ за дарение, трябва предварително да си сметнат на каква парична стойност са дрехите.

Свидетелството е с печат и подпис от директора и от комисия по даренията от съответната институция. „В ДДЛРГ „Таню Войвода“ в Асеновград постоянно идват дарители“, разкри Весела Симеонова. Тя обясни, че даренията са под различна форма. Дрехи се даряват, както нови, така и втора употреба.

Последното такова дарение там е направено преди няколко дни. Дрехи в асеновградската институция не се приемат единствено, ако не отговарят на възрастта на децата или не са поне малко актуални. Защото  трябва да са съобразени и с желанията на живеещите в дома, обясни в заключение директорът.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top