Как да опазим културното наследство дискутират в Стария Пловдив

На 18 април отбелязваме Международния ден за опазване на паметниците на културата. Общински институт „Старинен Пловдив“ стартира една нова дългосрочна инициатива: „ВИЖ И СЪХРАНИ СТАРИНЕН ПЛОВДИВ“.

От 16.30 часа в Балабанова къща ще се състои първата сесия, от поредицата срещи, на която ще почерпим информация от специалисти, работили в последните години на територията на Старинен Пловдив.

Археолозите ще представят резултатите от работата си, а архитектите ще представят своите виждания, свързани с опазването на недвижимото културно наследство.

Участниците в сесията ще имат възможност да споделят своите виждания, да общуват и установят контакти с работещи в сферата на опазването на културното наследство. Това е едно предизвикателство за приобщаването на нови участници и съмишленици в опазването на културно-историческото наследство на Стария град – Пловдив.

Предстои и сесия № 2 на тема: „През очите на архитектите“.

От 18:00 часа в Балабанова къща, любителите на класическа музика ще могат да се насладят на клавирен концерт с участието на младия пловдивски пианист Васил Начев, който е възпитаник на Кралският Колеж за Музика в Лондон и Консерваторията „Гилдхол“ за Музика и Драма.

В своя рецитал той ще представи произведения от творчеството на Бах, Лист, Хайдн, Шопен, Метнер.

Входът е свободен!

Подобни статии

Top