Как да се отнасяме с детето според зодията му

ОВЕН

Детето Овен винаги ще се връща със синини и скъсани панталонки. Тези хлапета са много енергични, имат силно развито чувство за справедливост, но и страдат от липса на каквото и да е търпение. Бъдете нежни, но твърди с него, учете го на последователност и на това да не се пали толкова.

ТЕЛЕЦ

Детето Телец е любопитно, но може да бъде малко по-тромаво от другите деца. Просто то никога не бърза, не се притеснява, ако закъснява и не обича промените. Запишете го на някакъв активен спорт и му помагайте да става навреме, да се оправя по-бързо и да не се плаши от промените.

БЛИЗНАЦИ

Вашето дете вероятно е приятел с всички и трудно го откъсвате от детската площадка. Това е хубаво, но го учете да не се доверява на всички сляпо. Много често то страда от невъзможност да вземе решение – учете го как, но без да взимате решенията вместо него. Просто му показвайте колко е хубаво да може да избира.

РАК

Никога не заплашвайте вашето дете с Баба Яга и други страхотии. Всъщност е най-добре да му спестите и всички ужасяващи приказки с изядени баби и изоставени деца. Тези хлапета са най-чувствителните в зодиака и имат нужда от това да бъдат научени да се обичат повече и да се страхуват по-малко от заобикалящото ги.

ЛЪВ

Хлапето ви е много любвеобилно, но вероятно, ако му се скарате, често си показва ноктите. Трябва да бъдете напълно открити с него и да го възпитавате в толератнтост и разбиране към околните. То има нужда от вашето внимание, но не прекалявайте и с хвалбите, за да не израсне с прекалено високо самочувствие.

ДЕВА

Имате голям късмет, защото вероятно вашето дете си оправя стаята и си сгъва дрехите, без да се налага да го молите дори. Тези деца са спокойни и обичат красивото и хармонията. Осигурете им тишина и сигурност и те ще бъдат много щастливи.

ВЕЗНИ

Вашето отроче вероятно се опитва да помогне на всяко коте на улицата и на всяко пренебрегнато дете в училище. Подкрепяйте го. И му помагайте да успява да различава смислената помощ от самоцелната, както и да взима решения. То има силно развито чувство за справедливост, така че никога не го лъжете.

СКОРПИОН

Тези деца са чувствителни, емоционални и интуитивни. Подкрепяйте ги и овладявайте моментите на бунт, които ще се пораждат у тях. Учете ги да контролират повече емоциите си и да говорят повече за тях. Бъдете им истински приятели.

СТРЕЛЕЦ

Детето ви е гладно за приключения. За да не си ги доставя само, организирайте му ги вие. Водете го на планина, на море, в чужбина, показвайте му света, учете заедно и го възпитавайте, че не всичко, което им е на езика, трябва да бъде казано веднага. Покажете им, че всяко нещо може да бъде казано честно, но по различен начин.

КОЗИРОГ

Хлапето ви е упорито и много му се иска да води парада. От малко трябва да бъде приучавано, че понякога желанието му да командва може да не бъде добре прието от другите. Подкрепяйте го в изграждане на характера на лидер, като обръщате внимание на необходимостта да се вслушва в другите.

ВОДОЛЕЙ

Духовните теми ще интересуват вашето дете от малко. Дайте му достъп до книги и изкуство, но го научете, че за да бъде напълно независимо, то първо трябва да научи много неща и да преживее много неща. Вероятно то има постоянно нови идеи. Винаги подкрепяйте тези, които са реалистични и смислени.

РИБИ

Тези деца също са изключително чувствителни и често си създават свой измислен свят. Макар да се чувстват добре в него, изваждайте го от фантазиите му понякога. Бъдете повече приятел, отколкото родител и се постарайте детето ви да изживява реални случки и да среща реални приятели, за да не се затвори прекалено в себе си.

Източник: mila.bg

Подобни статии

Top