Как да се справим с първия си скандал с любимия? - DC news

Как да се справим с първия си скандал с любимия?

Първата буква на името издава какво жела еедна жена от връзката си

Връзките са сложно нещо. Да откриеш човека, който те кара да летиш в облаците и с него да създадеш стабилна и основаваща се на любов и уважение връзка, изисква време,енергия и много взаимни компромиси. Естествено, няма как да избягате и от скандалите.

Всички двойки ги преживяват. Дори най-стабилните. Караниците и споровете показват, че всеки от вас е отделен индивид и не сте се превърнали в онези двойки, който забравят кои са и се превръщат в ние. Да се карате от време на време дори е полезно. Като всички неща, обаче, скандалите може да ти се струват малко страшни в началото. Особено първия.

Началото на връзката, наречено „фазата на влюбването”, се характеризира с любов, пеперуди в стомаха, откраднати целувки и розови облаци. Тогава двамата сте прекрасни един за друг и не бихте си помислили за нещо, което би ви скарало.  Докато тази фаза отмине. Тогава връзката ви преминава на по-горен етап и розовите облаци отстъпват на трезва преценка и здраво стъпили на земята хора. Естествено, тогава се появяват и различията, които водят до спорове. 

И преди да си помислиш, че това е краят на романтиката, ето няколко съвета, които да имаш в предвид, по време на първите ви скандали като двойка, за да подсилите отношенията си и да направите връзката си още по-здрава и стабилна.

Не бъди крайна

Само защото се карате, не означава, че любовта между вас си е отишла. Спора просто показва, че сте на различни менения, каквито имат повечето хора. Трябва да преминете през скандала, за да научите връзката си да устоява на трудните моменти, които неминуемо ще срещате по пътя си. Затова, когато се скарате, никога не предприемайте крайни мерки и не казвайте неща в яда си. Вероятността да съжалявате, когато се успокоите е много голяма.  Не позволявайте и на емоциите да замаглят преценката ви и да ви накарат да се съмнявате в чувствата на партньора си, както и в своите чувства към него. Така,  когато преживеете скандала, ще можете да погледнете още по-сериозно на отношенията си.  Те самите ще се задълбочат.

 Не сдържай емоциите си

Типичната ситуация: казваш му, че не си сърдита, за да не се скарате, но година по-късно не избягваш да му напомниш какво точно е направил. Или пък се държиш грубо и дистанцирано.  Забрави веднага този сценарии. Той е един от най-големите убийци на любовта. Когато спориш с половинката си, бъди максимално откровена с партньора си. Не му спестявай всяко свое чувство, дори това да доведе до още по-голям скандал. Да бъдеш откровена е много по-ценно, от колкото да прикриеш емоциите си в името на всеобщото благо. Когато се сдобрите, трябва да забравите за скандала и да го оставите в миналото. И без натякване при следващия спор.

Дайте си време и пространство да помислите

Когато имаш връзка, разбираш колко различни са хората. Особено в случай на скандал. Някои избухват за секунди и след минути вече са спокойни и уравновесени. Други използват методите на манипулацията, за да постигнат каквото искат. Трети просто говорят, докато стигнат до корена на проблема.  За да намерите най-доброто решение, трябва да се познавате добре. А това става, когато си дадете време. Така ще можете да осмислите случилото се, действията си и да планирате изхода от ситуацията. Не се притискайте един друг и не настоявайте нещата да се случат моментално. Понякога времето е това, което показва правилния начин на решение на даден проблем. Имайте търпение.

Не забравяйте, че сте щастливи заедно

В разгара на скандал, много хора забравят, че говорят с любимия си. Онзи специален човек, когото обичат и чието щастие желаят повече от всичко. Те стават груби, зли и изкарват на показ всички неща, които знаят, че ще наранят другия. Всичко това в името на това да бъдат прави. Ако наистина обичаш партньора си, никога не си позволявай да го правиш. В яда си можеш да кажеш неща, които наистина да наранят партньора ти или дори да ти костват връзката ви. Вместо това, спомни си колко много го обичаш и всички хубави моменти, които имате заедно. Така, освен че ще избягаш от нервните изблици, ще се научиш да контролираш думите си и да не позволяваш на един спор, колкото и сериозен да е, да застраши връзката ти.

Източник: dovolna.bg

Подобни статии

Top