Как да удължим живота си с интимни ласки

Любовта влияе положително не само на душата, но също и на сърцето, мускулите, мозъка и линията. Добрата сексуална активност има особено благоприятно въздействие върху жените. Обаче за да имате полза от него, трябва да имате оргазми.

По този начин в организма се получават благоприятни неврохимични реакции. По-точно неврохормонът оксиоцин ви дарява усещания за задоволство и удовлетворение, намалява мускулното напрежение, действа върху рецепторите на половите хормони и подсилва връзката с обичания човек.

Защо тези, които редовно практикуват “креватна гимнастика”, се чувстват и изглеждат по-добре.
Учените са установили, че между секса и здравето съществува пряка връзка.

Какви са ползите от секса:

Пълноценният полов живот забавя стареенето.
Ако партньорът ви каже, че след секса му харесвате повече, не го прави просто ей така. След оргазма всички мускули се отпускат, дори и тези на лицето и то изглежда по-гладко. Освен това сексуалното удовлетворение води до дълбок и възстановяващ сън, който е отлично лекарство за красота. Но всичко не свършва тук.
По време на секс се активизира системата на жлезите с вътрешна секреция. Когато правим любов, хипофизата, надбъбречната и щитовидната жлеза, яйчниците у жената и простатата у мъжа работят с повишена интензивност. Като способства за покачване на нивото на хормоните в кръвта, регулярният секс се отразява благоприятно върху целия ни организъм, а това проличава и по външния ни вид:

бръчките се изглаждат – изследвания са показали, че ако жените водят редовен полов живот, те изглеждат по-млади с 5-10 години;

тялото се очиства от токсините – увеличената активност на жлезите довежда до по-добра проходимост на порите по кожата, през които се изхвърля “ шлаката“, а от това тялото и лицето младеят;

косите придобиват блясък, ноктите стават потвърди и растат бързо.
Редовният секс води и до повишено производство на колаген, който подобрява обмяната на веществата в кожата, овлажнява я, прави я гладка и нежна като коприна. А произведеният в ударни дози при половия акт прогестерон избавя лицето от пъпки.
Ето защо хората, които редовно правят любов, изглеждат по-добре и имат по-високо самочувствие. Сред даоиските монаси, които изучават тайните на сексуалната наука и постоянно ги прилагат на практика, има мнозина, които са навъртели 50 години, а нямат ни един бял косъм; на 70 и дори на 80 повечето от тях са все още с изправени гърбове.

Не позволява затлъстяване.
Както е известно, наднорменото тегло е рисков фактор за множество тежки заболявания, сред които инфарктът и ракът на гърдата. По време на полов акт се изгарят от 150 до 300 калории. За сравнение – за да изразходите 300 калории, трябва да се натоварите с едно от следните занимания: 40 мин. да играете аеробика или да плувате кроул, 60 мин. да се пързаляте на кънки или да играете бадминтон; 50 мин. да въртите педалите на велотренажора при 16 км/час или да играете тенис.
Същевременно сексуалните занимания натоварват различни групи от мускули и ги „затягат“.
Тридесет минути сексуална активност изгарят около 200-300 калории. Затова сексът може да ви помогне да поддържате формата си, особено ако сте активни, ако експериментирате нови пози и нови игри.
Много е просто- правете секс, за да сте във форма, останете във форма, за да правите секс!

Укрепва имунната система, като я активира.
„Машината“ за секс е създадена, за да бъде използвана. Ако това не стане, целият организъм страда. Доказано е, че ако съществува проблем с кръвоносните съдове на ниво гениталиите, където циркулацията на кръв е по-бавна в сравнение с останалата част от тялото, то този проблем предшества средно с около 10 години друг сърдечен проблем като инфаркта например. Така че, ако гениталиите се „тренират’ редовно, се повишава снабдяването на кислород, а от това извлича полза целият организъм. Ако искате да повишите имунната си защита, не пропускайте предварителните ласки. Доказано е, че ласките, които предшестват акта, повишават устойчивостта на организма срещу вируси и инфекции.
Според ред изследвания добрият полов живот прави хората по-устойчиви на простудни и инфекциозни заболявания. В резултат на което – и по-обичани от шефовете на фирми.
Калифорнийски учени например са проучили 90 000 работещи и установили, че сексуално активните вземат по-рядко болнични. И понеже имунната система на организма работи на пълни обороти нощем, много медици препоръчват да се прави секс именно преди лягане.

Пази от инфаркт на миокарда.
„Креватната гимнастика“ е отлична тренировка за сърдечното кръвообращение – в промеждутъка между прелюдията и оргазма кръвоносните съдове първоначално се разширяват, а след това отново се свиват.
Сексът тренира и сърцето: във фазата на оргазъм то силно се натоварва – кръвното налягане на здрав човек може да достигне 200/120 мм живачен стълб, пулсът – до 180 удара в минута. Но тъй като природата е заложила в този момент организмът да е мобилизиран изцяло, „моторчето“ му издържа това опасно натоварване и не „гръмва“. И колкото по-често се повтаря то, толкова повече се укрепва сърдечният мускул. В продължение на 10 години английски учени наблюдавали състоянието на мъже във възраст ат 45 до 59г. Изследването показало, че при тези които, които имат не по-малко от два полови акта месечно, рискът да умрат от инфаркт е съответно два пъти по-нисък в сравнение с мъжете, които правят секс веднъж на месец.
Японски медици обаче твърдят, че позитивният ефект намалява при извънбрачен секс. На същото мнение е и английският учен Р. Хюз, който изследвал връзката между изневярата и инфаркта. По негови наблюдения 75% от мъжете, починали от сърдечен удар, са имали любовници.
Причината е, че измяната е свързана с необходимостта да водиш двойствен живот, да лъжеш и постоянно да се боиш от разобличение – т.е. налага да живееш в стрес. Затова спокойният брак удължава живота на мъжа, а изневерите го съкращават, твърдят учените.
Добрият секс и по-точно оргазмът притежават хомеостатично действие върху биоритмите, тоест водят до състояние на общо щастие и добро здравословно състояние. Сексът при една стабилна връзка ви помага да останете млади и да живеете дълго.

Удължава живота.
Доказано е, че два оргазма седмично при мъжете им удължават живота. В действителност чрез редовната сексуална активност намаляват сърдечносъдовите болести, една от причините за най-честите смъртни случаи. Но това важи само за онези, които имат емоционално стабилна връзка.
Затова дръжте партньора си близо до себе си, като правите секс по-често и по-продължително.
Перспективите са благоприятни-съвсем нови изследвания доказаха, че 62% от здравите мъже и 30% от здравите жени над 80 години все още развиват сексуална активност.

Защитава костите.
Половите хормони – естрогени при жените и тестостерон при мъжете, регулират костната обмяна, благодарение на което костите са достатъчно плътни, за да издържат на натиск и удар. Сексът усилва производството на тези хормони и така пази костната система от остеопороза.

Регулира менструалния цикъл.
Жените, които имат редовен полов живот, по-рядко се оплакват от проблеми с менструацията, обикновено имат редовен месечен цикъл и не страдат от болки в първите му дни.

Влияе благотворно върху психиката.
При сексуални занимания усилено се изработват т.нар. хормони на удоволствието и доброто настроение. Един от тях – кортизолът, пази от депресия. Затова учените са установили, че сексуално удовлетворените личности значително по-рядко изпадат в депресивни състояния. Отделяните по време на полов акт серотонин и допамин пък отнемат стреса, намаляват безпокойството, премахват напрежението, поради което хората, които редовно практикуват секс, са по-уравновесени. Човек с редовен полов живот не страдат и от безсъние – ендорфините му осигуряват спокойна нощ.

Подобрява паметта.
Сексуалната активност е от основно значение за психичното равновесие. Не е вярно, че след секс се губи умствената и физическата енергия. Точно обратното, ако прекалено се концентрирате върху работата и пренебрегвате любовта, по-лесно ще станете жертва на депресивни състояния, които въобще не помагат на кариерата.
За това съществува и едно научно обяснение. Доказано е, че редовните сексуални контакти влияят положително върху мозъка, и по-точно върху женския. В действителност правенето на секс увеличава количеството на естрогените, без които мозъчната активност намалява. Понякога може да се случи, че в някои моменти на напрегната работа, да забравим да го правим, ако пренебрегваме секса, се пренебрегва емоционалността, губят се всички енергии, а после, когато забележим, че искаме нещо повече, че кариерата и професионалният успех не стигат, вече е прекалено късно.

Укрепва връзката.
Правенето на секс позволява да се общува по-задълбочено чрез удоволствието. Затова е важно да продължите да го правите и да не преставате да се харесвате физически. Защото е вярно, че с времето придобиват важност други фактори като съучастничеството, проектирането на съвместния живот, децата. Но ако при двойката липсва еротизмът, удовлетворението да сте заедно и да се оставите на удоволствието, все едно живеете с добра приятелка.
Затова не преставайте да поддържате сексуален контакт.

Подобни статии

Top