Как да украсим елхата според фън шуй?

Как да украсим елхата?

Дойде и времето да украсим коледната елха. Хилядолетната китайска традиция за управление на заобикалящата ни среда фън шуй предлага техники, чрез които да привлечем любовта и хармонията.

Когато поставяте гирлянди или коледни лампички на стената и над прозореца декорирайте ги така, че да приличат на усмивка. Обратната дъговидна форма създава подсъзнателно чувство на тъга. Също така поставяйте тази декорация на нивото на очите, за да имате приповдигнато настроение.

Декорирайте в зелено. Част от декорацията на дома са венците от борови клонки. Според фън шуй зеленият цвят е цветът на оздравяването. Той облекчава, намалява стреса и създава една спокойна среда.

Балансирайте яркостта на червеното в украсата със зелени клонки. Направете си венец или купете готов такъв, който да поставите за украса на входната врата. Това ще прогони негативната енергия и ще покани в дома ви щастието и късмета. Не забравяйте вашата коледна звезда. Красивото празнично цвете носи чудеса и вълшебства в дома където се отглежда (повече за това как да го отглеждате вижте тук). То намалява негативизма, стреса и напрежението, а според фън шуй поставено в трапезарията ще донесе пари и късмет в къщата през новата година.

Според фън шуй най-подходящо е да поставите елхата си в източната част на дома, когато искате да привлечете здраве и да имате стабилно семейство. Ако искате да привлечете пари и изобилие, позиционирайте дървото в югоизточната част, а в южната за просперитет.

В случай, че позиционирате вашето дърво в източната част на дома, отговаряща за кариерата, добавете върху него играчки в син, черен и бял цвят. Когато елхата се намира в североизточната част, където е зоната на самоусъвършенстването, украсете я с играчки в червено, розово, жълто и земни тонове. Югозападната част отговаря за любовта. Отново поставете коледни играчки в червено, жълто и златно. Западната част е за креативността. Украсете елхата с елементи в сиво, земни тонове и бяло.

Не забравяйте и за красивите свещи в дома ви. Те ще помогнат да запазите енергията чиста, ясна и подхранваща. Има много и разнообразни методи за запазването на чистата енергия в дома според философията на фън шуй, а свещите са един от тях. Може да ги поставите във всяко едно помещение на дома за пречистване на енергията. Сложете ги в красиви свещници за още повече положителна енергия и щастие.

За да създадете допълнителна положителна енергия в дома си, използвайте и етерични масла. Въздухът, който дишаме също допринася за нашето настроение, спокойна и здравословна атмосфера. За повишаване на коледното настроение добавете ухание на канела, мандарина, лимон, ванилия, карамел. Може да ги поставите в ароматна лампа, а също така да добавяте от тях и към топлата вана.

Какви цветове да изберем, за да внесем хармония в дома? Сребърно и златно – за засилване на интуицията, привличане на слава и пари.

Червено – цветът на живота, растежа, радостта, любовта и щастието. Син цвят – свързва се с постоянството, верността. Лилаво – често се смята за „по-щастлив“ цвят от червения. Свързва се с високите идеали, креативността, любовта, лоялността, богатството.

Бяло – невинност, чистота. Розов – представлява любовта и романтиката. Много успокояващ цвят, повдигащ положителните вибрации. Носи радост, но най-вече романтика. Също така е важно тази Коледа в дома си да внесете поне една нова коледна играчка.

Източник: dnes.bg

 

Подобни статии

Top