Как да четем по-бързо и по-лесно – в Пловдив

От 8 до 13 април ще се проведе първият сугестопедичен курс за тийнейджъри (11-17 г.) в Пловдив, свързан с усъвършенстване на уменията за успешно учене, в пъти по-бързо четене и възприемане и творческо решаване на проблеми. Преподавателите от „Покажи ми”, създават сугестопедични програми от 2012 година и организират курсове и летни програми, които стимулират развитието на личността, увереността и себеизразяването във всички възрасти. Курсът ще се проведе в Еко училище „Слънчев лъч“ с партньорството на Младежки център Пловдив.

Как става това? Сугестопедията предлага среда на приемане и подкрепа, в която се разгръща потенциала на подрастващите, всичко става неусетно и на игра. Така децата успяват да усвоят голям обем информация с подход и техники, които правят четенето и ученето по-забавно, развиват паметта и креативността си.

Програмата е подходяща за деца от 11 до 17 години, които желаят да изградят собствен подход към книгите, възприемчивост на информацията, предлагана в учебниците и света като цяло. Фоточетенето, скоростното четене, игрите за памет, знанието как да целеполагаш и да се самомотивираш, общуването, творческото решаване на проблеми са изключително полезни в тази възраст. Предизвикателствата като тестове, контролни, изпити в училище позволяват на тийнейджърите веднага да приложат всичко научено и резултатите са не просто по-високи оценки, но и увереност в собствените сили и възможности.

Добрата новина е, че шестте дни са само началото – интензивната част на курса, който продължава в онлайн обучение и продължаващи срещи. Връзката с родителя и детето е важна и затова се провежда предварителен разговор / консултация с участника и родителя, за да се опознаят и посрещнат очакванията и нуждите. Програмата е с продължителност 2.5 месеца, в които продължава да се наблюдава разкриване на способности и капацитет, затова са необходими и подкрепата и разбирането на родителите.

Погъделичка ли ви любопитство или пък разпознахте потребност? Повече за обучението графика и организаторите можете да прочетете тук: http://pokajimi.com/braincraft/ , да се регистрирате на сайта http://pokajimi.com или да се свържете по телефона със Силвия Йорданова на 0878 106 998 и Десислава Милкова на 0897 347 067.

Подобни статии

Top