Как един млад мъж се пребори с рака? (ВИДЕО)

Николай Иванов е на 28 години. Живее в асеновградския квартал Горни Воден с родителите си. Той е обикновен младеж – спортист. Играе футбол, тенис на маса, ходи на фитнес. Докато не започва да се чувства зле.

Вече четири години Ники се бори със страшната диагноза „рак на дебелото черво“. Лекува се в испанска клиника и там медиците направили за него чудо.

Така започва лечението в Испания през 2012 година. Тогава съпричастни с болката на младия човек станаха много хора, които дариха средства, за да помогнат на младежа да изплати дължимото към испанската клиника в град Памплона. Но за да бъде довършено лечението са необходими още средства, така че дарителската кампания продължи.

Семейството продава цялото си семейно имущество и в момента живеят при бабата и дядото на Ники.   В началото семейството криело от него и дори не му казвало каква е страшната диагноза. Но в Испания специалистите връщат от ада Николай. Те използват иновативна технология – индивидуална за пациента ваксина, която да убие туморните клетки. През цялото време 28-годишният младеж не се отчайва, а се надява всичко да свърши добре.

На практика за успешното лечение Ники трябва да плати 140 хиляди евро. Впоследствие в Испания му правят и пластична операция на мястото на първата интервенция. Това също струва пари, които отново се събират чрез дарителска кампания.

Разочарован от това, че държавата абдикира от проблемите на болните си граждани, 28-годишният асеновградчанин завежда делото срещу държавата. Ако не го спечели, Николай смята да сезира и Страсбург.

В клиниката в Испания има и други българи, които се лекуват от рак. Отчаяни от това, че няма как да получат адекватна помощ тук – в България.

Въпреки всичко преживяно, Николай не е обиден, не е разочарован, не е депресиран. Напротив – вярва, че всичко ще бъде наред и гледа оптимистично на живота. Не иска да напусне България, а да остане тук, да има семейство и деца.

Младият мъж използва много алтернативни методи на лечение. Изработил си е сам система, ползва билки, екологични храни. Приготвя храната си сам, чувства се добре, когато се храни с нея.

В момента делото на Николай срещу отказа да бъде финансирано лечението му е заведено в Софийския административен съд. Искът му е за 25 хиляди евро. На този етап парите ще отидат само за финансирането на ваксината. Николай Иванов е категоричен, че ако спечели двете дела, ще дари част от парите на други нуждаещи се, след като се издължи на испанската клиника.

Междувременно обаче мошеници разбиха профила му в социалната мрежа и започнаха да искат пари от неговите приятели, използвайки името му. Ники разказа, че измамниците настоявали да им преведат до 500 лева, а и повече. За радост негов приятел му казал и той успял да предупреди всички.

Ники мечтае всичко с лечението му да завърши благополучно. И да започне да води нормален живот – като другите хора. В България лекарите не престават да се учудват, че той е добре. Той обаче продължава да ходи на прегледи в Испания, защото не вярва на системата тук.

И в момента все още продължава кампанията за събиране на средства чрез SMS-и за Николай. Средства се набират и по банковата му сметка. За да може лечението му да има успешен край.

Ето и банковите сметки на Ники:

 

DMS NIKOLAY на номер 17 777.
Средства се събират и в
Обединена Българска Банка по дарителска сметка
на Николай Владимиров Иванов –
BIC UBBS BGSF № BG56UBBS80021088498330

Подобни статии

Top