Как избираме партньор в живота си

Срещи, привличане, влюбване, разочарования, разлюбване, раздели… Отново и отново…

Какво се случва? Защо нещата така драстично се променят? В началото е толкова хубаво, а после изведнъж…

Изборът на партньор в живота не е лесна работа. Понякога този избор е спонтанен, а понякога добре обмислен.

Повечето хора се стремят да свържат живота си с тези, които наистина обичат. Също при избора на партньор се оценяват и материалното му положение, високият статут в обществото, образованието, амбициите и стремежът за реализация.

Не е маловажно и доколко човек е затворен и как умее да общува с околните.

При избора на спътник в живота и двата пола обръщат внимание на външност, както и върху здравословното състояние. Мнозина се стремят да се свържат с верни избраници, ориентирани към семейните ценности.

Свикнали сме да отдаваме много по-голямо значение на това което виждаме с очите си от колкото на това което чувстваме. Затова казват, че когато си избираш партньор, трябва да го направиш със затворени очи – все едно си сляп. Защото със затворени очи се обръща внимание не на визията на човека, а на неговата душевност. На това какво той притежава като човешки качества.

Въпреки че в края на повечето връзки човек наистина осъзнава, че е бил сляп и то не за външните качества на партньора си, а за всичко останало.

Взаимоотношенията между мъжа и жената са сложни, но е сигурно, че и страст, и сигурност не могат да съществуват заедно в една връзка. Тези две понятия взаимно се изключват, това е факт тъй като когато всичко във връзката е основано на стабилност е невъзможно да говорим за луда и разтърсваща страст.

Но ако отношенията ви не се основават на тази дива страст, която всеки желае да изживее поне веднъж, в никакъв случай не означава, че връзката ви е скучна. Поддържането на т. нар. „огън” в отношенията зависи само  и единствено от вас.

Най-важното е да имате обща страст, която да подхранва отношенията ви един към друг, когато те станат улегнали и дълготрайни. Затова сходните интереси, цели и възгледи са толкова важни, когато си избираме партньор в живота. Дали това ще бъдат разходки сред природата, далечни пътешествия, някакво хоби или спорт – няма никакво значение. Важното е да сте заедно и приятните емоции от преживяванията да бъдат общи с човека до вас.

zoloft equivalent dose wellbutrin xl uk kamagra online kopen forum generic fluoxetine manufacturers cialis uk online metformin 1000 mg bid amoxicillin de lamВ buy fucidin
doxycycline weight gain doxycycline acne efficacy buy doxycycline
prednisone order prednisone order Deltasone without prescription

Подобни статии

Top