Как изглежда идеалната жена според мъжете?

Коса? Фигура? Взаимоотношения? Очи? А може би прекрасният аромат? Как изглежда безупречната жена според мъжете?

Миналата година известната американска изследователка Габриел Сейриг проучи стотици изследвания на учени, свързани с това, какво търсят мъжете в противоположния пол. Изводите от нейното проучване са десет признака, които, според мъжете, отличават идеалната жена.

1. Светли очи
Изданието Journal des Femmes провело допитване сред 900 мъже какъв цвят на дамските очи ги привлича най-много. Резултатът: 40% от запитаните предпочели светлите – зелени или сини очи пред всички останали.

2. Нежност
Почти същият резултат бил получен, когато се изяснило и друго мъжко предпочитание. Силната половина на човечеството отчаяно иска да получи от жените… Не, не секс и не храна! Нежност! 46% са поставили именно това качество на първо място, на второ място те поставили женския ум, а на трето – чувството за хумор.

3. Парфюм
Оказва се, че мъжът, загубил главата си от женския аромат, му подхожда и по душа. С други думи парфюмът трябва да бъде не само органично продължение на момичето, но и да хармонира със собствения му аромат. Заради това креативните и известни марки пускат на пазара двойка аромати за него и за нея. Те като две половинки на едно цяло сближават хората и пораждат между тях «химия».

4. Извивки
45% от 2000 запитани от Британския университет мъже с ръка на сърцето признали, че обичат, когато има какво да видят и да пипнат по жената. Мъжкото съзнание се възбужда от секси извивките на тялото. Мъжете дори са готови да затворят очи за няколко излишни килограма заради прекрасните извивки на дамата на сърцето си. А прекалено слабите жени харесват само на 34% от анкетираните.

5. Женственост
50% от представителите на мъжкия пол потвърдили отдавна известната истина: жените в поли и на високи токчета са голямата им слабост. И работата не е в това колко къса ще е полата, а в женствеността на образа. Например: по-малко от 10% от запитаните са отбелязали, че им харесват момичета в спортни дрехи.

6. Трапчинка на брадичката
Невероятно, но факт – 42% от мъжете харесват малката вдлъбнатина на брадичката. И не само: трапчинката там просто ги побърква. 23% са във възторг от луничките, 21% – от бенките над горната устна и по-малко от 6% не са против идеалната жена да има пиърсинг на лицето.

7. Французойките
Изследване на Harris Interactive показало, че в своите сексуални фантазии мъжете по-често се мечтаят за французойки, отколкото за момичета от други националности.

8. Разпуснати дълги коси
Във въображението си мъжете си представят безупречната жена с дълги и обезателно разпуснати коси. 58% посочили буйната грива сред предпочитанията с И едва 9% са гласували за коси, събрани в стегната конска опашка или плитка.

9. Брюнетки
Мъжете предпочитат брюнетките? Може да не ви се вярва, но според изследване на скандинавско списание по психология, 53% от мъжете избират жени с тъмни коси за стабилен и щастлив брак.

10. Инициатива
Отново скандинавските мъже развенчаха мита за пасивните и покорни жени. 60% от представителите на силния пол са готови да се обвържат с жени, които не се боят та проявят инициатива. Не, нахалниците никой не ги харесва! Става дума за силни и уверени в себе си дами, които не се боят да поемат отговорност.

Подобни статии

Top