Как музиката влияе на секса? - DC news

Как музиката влияе на секса?

„Кажи ми каква музика слушаш и ще ти кажа колко добър си в леглото.“ Тази максима вероятно има смисъл, след като много психолози са започнали да изследват връзката между музикалните предпочитания и секса.

Ароматни свещи, вкусна вечеря и най-секси бельо…  Ефектът от щателно планираната среща няма да бъде толкова ярък, ако отрано не се погрижим за най-важният авродизиак – правилно подбраната музика. Както показват изследванията на Лондонския университет, всяка мелодия влияе по различен начин на тези участъци от мозъка, които са свързани пряко с половия акт. Така че каква музика е най-подходяща за любовни игри?

Психологът-музиколог Даниел Мюлензифен открил тясна връзка между музиката и страстта. 40% от запитаните от него 2000 души на възраст от 18 до 71 години, признали, че слушат музика по време на секс и тя ги води. И това не е учудващо – невролозите са доказали, че музиката събужда в съзнанието ни тези участъци от мозъка, които отговарят, когато ядем любимо ястие или правим секс. Но всеки достига музикален оргазъм по различен начин. И това вече говори много. Искате да преминете от едно сексуално състояние в друго? Просто сменете плочата!

Ето и кратко ръководство за тези, които обичат с ушите си:

Heavy metal

Отличен вариант за тези, които искат да животински секс без всякакви забрани. Заредете на плеъра нещо от репертоара на Black Sabbath, Judas Priest или Megadeath. Този музикален жанр ще застави хормоните и тестостеронът да се повишат и ще пробудят у вас най-дивите желания. „Доза“ Heavy metal ще направи секса много интензивен и бърз. Но след такъв изнурителен маратон ви чака тотално разслабване и дори безсилие.

Рок

Добрата рок музика – например Queen, Guns n’ roses или Nirvana, ще помогне да излезете от напрегнатото стресово състояние и едновременно с това да повдигнете духа си. Именно затова рокът е добър музикален фон за секс след тежък ден на работа. Според английските изследователи ефектът от рок композиция е сравним с опиянение. Така че „Бохемска рапсодия“ може да стане вашият билет към ново сексуално пътешествие.

Поп музика и диско

Те са това, което е нужно за весел и закачлив секс  (например с ролеви игри). Най-често използваната от британците, участвали в изследването на Мюлензифен, били парчетата на Maroon 5 и Мадона. Този музикален ефект е сравним с бонбон, кйто повдига настроението, но уви, не за дълго. Затова трябва бързо да се възползвате от заряда на популярните хитове.

Классическая музыка

Существува огромно количество доказателства за успокояващото действие на класиката – ненапразно бебетата спят толкова сладко на нея. Великите симфонии и романтичните сонати ще ви настроят за бавен, нежен и дълъг любовен акт. Точно това, което е необходимо за тантрическия секс.

Блуз и джаз

Приглушена светлина, чаша вино и Нора Джоунс за фон — идеалното съчетание да пробудите чувствата си един към друг. Единственото, което не похожда на този музикален фон е бързането. Пригответе се всичко да се случва много бавно.

Електронна музика

Електронната музика, като нито един друг жанр, стимулира хормоните, отговарящи за хиперактивността. Това е музика за секс тук и сега. И въобще не е важно на какво място се намирате. Ненапразно в нощните клубове тази музика подпомага случайните връзки.

Реге

С регето трябва да бъдете максимално внимателни. Струва ви се, че този жанр е създаден за възбуждане на чувствата, но това съвсем не е така. Според изследванията, тези ритми подтискат хипоталамуса, който отговаря за усещането за влюбеност и сексуално привличане. Така че с музиката на Daddy Yankee едва ли ще постигнете максимална наслада в леглото.

По материали от elle.ru

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top