Как се работи под заплаха за живота в Столипиново?

Nikolai Vasilev

Крие ли риск работата на чиновник в районна администрация? Оказва се, че да. Най-пресният пример за това е случаят с началника на отдела за незаконно строителство в район „Източен“ в Пловдив Николай Василев, който преди 20-на дни бе заплашен с нож, докато ръководеше акция срещу незаконен строеж в кв. „Изгрев“.

Василев е строителен инженер. Преди да оглави отдела за незаконно строителство в „Източен“ оглавявал голяма строителна фирма. От 9 години се занимава с незаконните гаражи и постройки в мултиетническия квартал. За първи път обаче получава заплаха за живота си, когато преди 20 дни отишъл със строителна фирма да премахнат незаконна постройка в кв. „Изгрев“.

Когато излязоха и разбраха, че всъщност сме дошли с фирма, с 5-6 полицая, момчето пощуря, хукна навътре крещейки аз ще почна да убивам и да ги излежа и излезе с ножа.

Афектираният собственик на незаконната сграда тръгнал с ножа срещу Василев, но един от полицаите – Дечо Ботевски, застанал между двамата и успял да предпази чиновника. Впоследствие ромът продължил да буйства и се наложило да бъде арестуван. Десетина дни по-късно е освободен под гаранция от 100 лева.

Николай Василев обаче не се страхува за живота си и продължава да изпълнява служебните си задължения. Които включват и това, да присъства всеки ден на премахванетона незаконни постройки. Приема го като част от работата си.

Като част от делника, разбира се. Всъщност човек непрекъснато може да получи някаква изненада неочаквана. Това не означава, че трябва да спре да живее, вдига рамене Василева. Близките му също не се притесняват. „Всъщност моето спокойствие е заразно, усмихва се шефът на незаконното строителство в „Източен“.

Николай Василев припомни, че незаконните постройки в Столипиново и „Изгрев“ са много. Толкова, че дори администрацията не може да каже наизуст какъв е броят им. Той обаче е категоричен, че ще продължи да изпълнява служебните си задължения така, както го изисква от него постът, на който е назначен.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top