Как се справят в Испания с пикаещите на улицата туристи

На градските власти в испанския град Памплона им е писнало от облекчаващи се по средновековните крепостни стени туристи и са взели крайно любопитно решение – стените ще си отмъщават, пише peika.bg

В навечерието на ежегодния фестивал Сан Фермин и прочутото бягане с бикове, което привлича хиляди туристи от цял свят, средновековните стени са покрити със специална отблъскваща водата боя CK Splashback. Така ако някой притиснат от нуждата турист реши да се облекчи на стената го чака изненада. Специалната боя върху стената ще отблъсне струята обратно към облекчаващия се под ъгъл, изчислен да достигне панталона и обувките на нарушителя.

Боята, което е невидима с просто око, ще бъде нанесена в ниската част на стените на ключови зони известни с лошата си миризма в града.

Повече от един милион туристи се очаква да посетят Памплона днес, когато е началото на фестивала Сан Фермин, в който хора се опитват да надбягат бикове из тесните улици на градчето.

През март 2015 г. от същата специална боя е сложена в квартала Санкт Паули на Хамбург известен още като парти квартал, тъй като е претъпкан с пъбове, а също и със свободно пикаещи хора.

Подобни статии

Top