Калфин открива социалния форум в Панаира

Петият Европейски форум за социално предприемачество ще бъде открит днес в 11.00 ч. от вицепремиера Ивайло Калфин.

От 31 март до 3 април 2016 г. , Международният панаир в град Пловдив, отново ще бъде домакин на форума, организиран от Националният съюз на трудово-производителните кооперациии. Съорганизатори са Европейска комисия, Министерството на труда и социалната политика /МТСП/,  Агенцията за хората с увреждания /АХУ/, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия в Европа – СЕКОП, НС на ТПК и други български неправителствени организации.

В събитието ще участват кметът Иван Тотев, генералният секретар на Европейската конфедерация на производствените кооперации и кооперациите за услуги СЕКОП-СИКОПА Европа Бруно Ролантс и съпрезидентът на интергрупата за социална икономика към Европейския парламент Йенс Нилсон.

В рамките на форума ще се проведе и конференция на тема “Социалното предприемачество – иновативен модел за социално включване и трудова заетост“, която започва в 14:00 часа. Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи инструментите за финансиране на социалното предприемачество по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Подобни статии

Top