Калфин открива 4-я Европейския форум за социално предприемачество

IMG_3837

Четвъртото издание на Европейския форум за социално предприемачество, което започва днес в Пловдив, ще бъде открито от министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Официалното откриване е в 10:30 часа пред 6-та палата в Международния панаир. В церемонията участие ще вземат също представители на Европейската комисия и на Европейския икономически и социален комитет.

В рамките на форума ще се състои конференция на тема “Социално предприемачество за растеж и работни места“ от 14:00 часа в Конгресния център. Заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Зорница Русинова ще представят мястото на социалната икономика в законодателството и възможностите за финансиране на социалното предприемачество и социално включване чрез европейски проекти за програмния период 2014 – 2020.

Четвъртият европейски панаир се финансира от Министерството на труда и социалната политика по Плана за действие по социална икономика за периода 2014-2015 г. Той ще продължи до 29-ти март  в Международен панаир Пловдив.

Основните групи стоки, предлагани от 52-те български изложители, са конфекция, мебели, пластмасови изделия, работни облекла и обувки, полиграфия, инсталационни материали. В инициативата ще се включат и 17 предприятия и кооперации от Белгия, Румъния, Италия, Турция, Испания и Хърватия. Те ще представят дребни антикварни предмети, дървени и рециклирани изделия, услуги за хора с увреждания. Съпътстващата програма е съпроводена от модни ревюта, презентации и специални събития.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top