Камбуров и Неделев рамо до рамо на паркета

Две от звездите на пловдивския футбол се превъплътиха в ново амплоа и за кратко смениха спорта, дебютирайки в баскетбола. Мартин Камбуров и Тодор Неделев взеха участие в демонстративен двубой 3Х3, в който играха и други известни спортни фигури – Йордан Йовчев, Станилия Стаменова, Антонина Зетова и Александър Александров-Кривия.

Атакуващите футболисти казаха, че се надяват България наистина да вземе домакинство на ЕвроБаскет 2021 и да има баскетболни мачове от най-високо ниво в зала „Колодрума“ в Пловдив.

“Тук не беше Локомотив срещу Ботев според мен. Имаше хора и от други спортове, просто екипите бяха такива. Аз много не разбирам от баскетбол, нямам претенции, но би било хубаво да има такъв форум тук. Изненадах се, че успях да вкарам веднъж, при положение, че ръцете малко ми пречат. Баскетболът ми е доста чужд кат оспорт.”, коментира Камбуров.

Голмайсторът на “смърфовете” добави още, че според него българите сме прекалено крайна нация и трябва да подкрепяме националните си отбори и състезатели независимо от резултатите и представянето им.

“Това е една хубава кауза, за която сме се обединили. Дано след пет години да гледам тук мачове от Европейско първенство. Аз много тренирах, но не можах да вкарам.”, заяви Неделев.

Двамата си пожелаха предстоящото след месец пловдивско дерби да се превърне в празник за целия град и призоваха за уважение между противниковите фенове.

Източник: Sportal.bg

 

Подобни статии

Top