Камелия Тодорова и Васил Петров с евъргрийни в Летния театър

Камелия Тодорова и Васил Петров с концерт на Летния театър в Пловдив през август

Повелителката на среднощните таксита Камелия Тодорова и Васил Петров канят пловдивчани на концерт в Летния театър на Бунарджика на 14 август от 20:30 часа. Програмата „Световни джаз стандарти и евъргрийни” представя българска популярна музика, европейските музикални традиции и американска музика. Изпълнителите ще се качат на сцената с музикантите от Ангел Заберски – Квартет.

Изпълнителката на „Не ме гледай така, момче” и българският Франк Синатра ще зарадват публиката с изключително популярни мелодии, поднесени с изключителен музикален вкус в нов аранжимент.

Камелия Тодорова печели Първа награда и Специална награда от “Златният Орфей” (1980). По същото време се снима с успех и в киното: “Търновската царица”, “Прилив на нежност”, “Бон шанс, инспекторе”. През последното десетилетие участва в много джаз фестивали в Лондон, Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско и Лос Анжелис. С изключителните си гласови данни Камелия Тодорова включва в репертоара си песни в стилове соул, фънк и рок. Записва с група “Куин” сингъла си “Пукане по шевовете”, последван от “Верига от глупаци”. Работи също с Майкъл Болтън, Джордж Майкъл, Бой Джордж и др.

Васил Петров се е превърнал в любимец на пловдивската публика с богатия си тембър и кадифен глас. Изпълнявал е дуети в свои концерти с българската оперна певица Красимира Стоянова, с известната оперна певица Христина Ангелакова, Холивудския актьор Бен Крос, Мария Илиева, Мери Танева, американската джаз певица от Бруклин Йоланда Грейвс, американския тромпетист Том Харел, бродуейската звезда Тери Кели и много др.

Организатор на концерта е Национална агенция „Музика” към Министерство на културата. Промоционални билети от 8 лева се продават в Билетен център пред Общината

 

Подобни статии

Top