Камен Калев представя „С лице надолу“ в Lucky Дом на киното

Face-Down-Poster

Новият филм на режисьора Камен Калев тръгва по кината в цялата страна от 16 октомври. Специално, за да го представи на пловдивската публика, режисьорът идва на 17 октомври (събота) за прожекцията от 18:30 часа в Lucky Дом на киното.

„С лице надолу“ е трилър-драма, която засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролята на Сами – французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора.

Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Камен Калев е добре познат на киноманите с отличения на редица международни фестивали “Източни пиеси” и копродукцията с Швеция “Островът”.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top