Камион се вряза в тълпа хора в Стокхолм, има убити и ранени (СНИМКИ)

Нов атентат, този път в Стокхолм! Камион се вряза в тълпа хора в шведската столица. По първоначална информация при инцидента са загинали трима души, има и много ранени. Според репортер на шведското радио загиналите са петима, съобщи ТАСС.

Инцидентът е станал на улица Дроттнинггатан в центъра на шведската столица. Потвърдена бе информацията и че в района на атаката е имало и стрелба. Полицията е задържала предполагаемия атентатор.

Шведските сили за сигурност определиха инцидента като атентат. Премиерът Стефан Льовен също заяви, че страната е подложена на нападение и всичко сочи, че става дума за терористичен акт.

Към момента няма данни за загинали или ранени български граждани при инцидента в Стокхолм, съобщиха от Външно министерство. Посолството ни в Стокхолм поддържа постоянна връзка с местните власти.

Източник и снимки: ТАСС

Междувременно държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Негово Величество Карл ХVI Густаф, крал на Швеция, по повод терористичната атака в Стокхолм.

„С дълбока скръб приех новината за жестоката терористична атака в Стокхолм, довела до жертви и много ранени“, пише президентът Радев. Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите, а към пострадалите отправя пожелание и надежда за бързо възстановяване от преживения шок.

Подобни статии

Top