Камион с вишка пропадна на новоремонтирания площад в Стамболийски

По първоначална информация тежкотоварният автомобил е свалял коледната украса в центъра на града, когато внезапно пропаднал върху изградения преди месеци фонтан.

За инцидента алармира във фейсбук бившият кмет на общината Георги Мараджиев, като публикува снимки и видео.

„След трети месец доказване на неопитност и безсилие в управлението на община Стамболийски, новото ръководство сътвори безброй гафове. Община Стамболийски стана за подигравка, една от най-високите заплати на кмет в България – 5500 лв., но това е нищо спрямо това, което виждаме. Липсват ми Господарите на ефира. Трагично е! Площад, който струва един милион лева и един от най-модерните фонтани в областта. За жалост вече е мираж! Всичко се руши с дни. Жалко за толкова труд! Щетите са за над 50 000 лв. Хиляди левове си заминаха поради безхаберие! Нивото на търпимост и отчаяние взе връх сред жителите на общината! А бяхме върнали Стамболийски на картата на България. Сега пак сме известни, но с какво?“, коментира Мараджиев.

„Камионът вече е вдигнат, сега ще обезопасим мястото. Шофьорът, който работи в общинското предприятие „БКС“, се е объркал от къде да мине, затова е пропаднал. Щетите не са големи – 1 счупена плочка, няколко пластмасови струйници. До 10-тина дни ще възстановим настилката“, коментира пред Радио Пловдив кметът на община Стамболийски Петър Неделев.

Той уточни, че полицията е била на място, тествали са шофьора за алкохол и наркотици. Предстои да бъде санкциониран за нарушението.