Камион с прасета се преобърна на път за Пловдив

Камион пълен с прасета се преобърна при преминаване през кръгово кръстовище до Индустриалния парк в Шумен. 53-годишният шофьор Христо Х. се разминал с една две драскотини, част от стоката се разпиляла и разбягала по шосето, разказаха очевидци. Катастрофата е станала малко след 11 часа, съобщава Агенция „Монитор“.

„Мерцедес“ с ремарке, собственост на пловдивска фирма натоварил от свинеферма в Исперих малко по-рано с прасета и двете каросерии, които са на по три етажа. Животните трябвало да стигнат до кланица в Пловдив.

Маршрутът минавал през Шумен и на околовръстното малко преди града движението до Индустриалния парк е организирано с кръгово кръстовище. Дали шофьорът е тръгнал с несъобразено висока скорост или прасетата са олюляли товарния автомобил при влизане в кръга, буквално по средата на пътното съоръжение „Мерцедесът“ се килнал на една страна.

Шофьорът успял да излезе сам от кабината, а 17 прасета избягали от най-горния етаж на транспорта. Наложило се впоследствие да ги събират и в наличните плоскости и прегради от камиона да им направят импровизиран свинарник край пътя, докато дойде техника да пренатовари стоката и да вдигне камиона. Христо Х. е тестван за алкохол, дрегерът не показал да е пил.

Снимка: 24chasa.bg

Top