Кампания за помощ на бедстващите във Врачанско

Кампания в помощ на пострадалите във Врачанско

Национален алианс за работа с доброволци – НАРД чрез своята мрежа от центрове за работа с доброволци отново се включва с помощ за пострадалите от природните бедствия хора. Предвижда се събиране на вещи от първа необходимост за следните райони: Мизия, Враца, Бяла Слатина, Нивянин, Борован, Крушовица, Галиче и др. Апелираме към пловдивчани да се включат възможно най-скоро в кампанията, за да стигне бързо помощта им до нуждаещите се.

Вещи от първа необходимост: пакетирана храна – за възрастни и деца, спално бельо, хавлии, памперси санитарни и почистващи материали и др. може да дарявате до 07 август 2014г. в офиса на НАРД в Пловдив на ул. „Петко Каравелов” 28А.

НАРД има опит в работата на терен и обучен екип за адекватни действия при кризисни ситуации. Както и при наводненията във Варна и Добрич, местни доброволци на НАРД ще разпределят, опаковат и доставят даренията „от къща на къща”, персонално, по предварително изготвен списък на нуждаещите се.

Молим гражданите, които искат да дарят вещи, да имат предвид следното: даренията трябва да са добре пакетирани, задължително е наличието на надпис, етикет, оказващ точното съдържание на пакета. Не се приемат нетрайни хранителни продукти и такива, нуждаещи се от специално съхранение.

Актуална информация можете да получите на тел. 032/ 625197, както и на фейсбук страницата на НАРД https://www.facebook.com/nardbg

 

 

 

 

Подобни статии

Top