Кампания „СПРИ! Животът не е състезание – намали!” започва в Асеновград

Кампания за безопасност на пътя започва в Асеновград

Община Асеновград, Местна комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните-Асеновград (МКБППМН) и РУ ”Полиция”-Асеновград стартират кампания на местно ниво „СПРИ! Животът не е състезание-намали!” срещу войната по пътищата. За целта на сайта на Общината се създаде раздел за кампанията: http://www.assenovgrad.com/object.php?id=384. В него ще се публикуват всички инициативи, които ще се осъществят.

Първата дейност, която предприемат организаторите, е разпространяване на информационна листовка, в която е посочена статистика за пътно-транспортните произшествия в периода 2012-2014 г. в Асеновград, както и препоръки към родители, деца и водачи на моторно-превозни средства.

Разпространението на листовките ще се осъществява със съдействието на служителите в РУ „Полиция”-Асеновград от началото на следващата седмица. Такива ще могат да бъдат намерени в Информационния център на Община Асеновград при касите за плащане на данъци.

Освен това също от началото на следващата седмица Община Асеновград и МКБППМН започват раздаване на всички второкласници на специално разработена книжка за Безопасност на движението.

Темите и практическите задачи в нея са подчинени на концепцията на МОН по безопасност на движението по пътищата за втори клас и новите учебни програми. В книжките всяко дете ще намери и лично обръщение от кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов за това колко е важно да внимаваме, когато сме на пътя.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top