Каназирева: Абсурдно е да подаряваме над 150 дка от Пловдив

Ще се вдигнат таксите за тротоарно право, прогнозира Дани Каназирева

Съветниците от ППГОС „Съюз за Пловдив“  ще гласуват против предложението  на  ръководството на  „Локомотив – Пловдив“  да  му бъдат предоставени безвъзмездно три  общински имота.

Това заяви  председателят на групата Дани Каназирева по повод  искането без търг или конкурс да бъдат дарени стадион „Лаута“ с площ  97 дка и два  парцела в „Тракия“ с  площ 70 дка  за строеж на спортен център и жилищни кооперации.

Подобно дарение е меко казано абсурдно и като законосъобразност, и като целесъобразност – липсват гаранции за инвестиции, нарушава се  пазарния принцип при разпореждане с общинската  собственост,  не се спазват правилата на бизнес конкуренция и се пренебрегват  интересите на другите спортни клубове в Пловдив.

Сигурно  намеренията на ръководството са добри и аз уважавам амбициите му да развиват дейността на клуба, но ние нямаме право да се разпореждаме с общински имоти без ясни правила и да правим  подаръци на частно  търговско дружество, коментира Каназирева.

Съветничката  напомня, че досега в Пловдив е имало не един и два случая, когато  зад „любовта“ към спорта се криели  корпоративни интереси в ущърб на града.

След тоталната разпродажба на общинската  собственост и редица  неизгодни  за общината сделки, извършени в миналите мандати, никой не може да ме убеди, че щедрият подарък, поискан от ръководството на на „Локомотив“, е целесъобразен,  а още по-малко, че ще бъде в името и за „доброто“ на футболния клуб, а не в нечий частен интерес, категорична е  Дани Каназирева.

 

Подобни статии

Top