Каназирева обяви кандидатурата си за кмет на Пловдив (СНИМКИ)

11262281_10203747359035462_546269700_n

Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева обяви тази вечер кандидатурата си за кмет на града на предстоящите местни избори. Това стана по време на представянето на книгата й „Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз и Съвета на Европа“.

Днес тук пред вас, пред моите приятели, пред моето семейство, пред всички вас журналисти, искам да обявя своята кандидатура за кмет на Пловдив и водач на листата на общинските съветници на Съюз за Пловдив. Ще създам силен екип, в който партийната принадлежност няма да има значение. Ще привлека експертния потенциал на Пловдив и ще оставя в миналото политическите чистки, заяви Каназирева.

По думите й в момента „някак градът се управлява на инат“. Общинската съветничка бе категорична, че има и друг, много по-ефективен подход – уважение към хората, диалог с бизнеса и професионалните гилдии.

Дани Каназирева отново посочи, че дребният бизнес се притиска с високи данъци и такси и бюрократичен произвол. Тя подчерта, че Пловдив е спечелил правото да бъде културна столица на Европа, но само благодарение на хилядолетния свободен дух на града ни, а не на партийни усилия.

Лидерът на Съюз за Пловдив каза още, че възнамерява да привлече работещите пловдивчани, които са далеч от града и експертния потенциал, да работят за него. И допълни, че приоритетите и решенията за Пловдив трябва да се вземат само тук, под тепетата.

Имам смелост да освободя Пловдив от вечно абонираните за обществени поръчки. А истината е, че всяко правителство ще работи със смел кмет и компетентен Общински съвет. Всяко правителство ще финансира проекти, когато те са изготвени по най-добрия начин. Всяко правителство с радост ще се освободи от част от задълженията си, ако срещу себе си има решителен и знаещ партньор, добави Каназирева,  преди да обяви официално кметската си кандидатура.

Десетки бизнесмени, общественици и пловдивчани се стекоха, за да я поздравят по повод издаването на книгата й. В нея са засегнати основни моменти, свързани със законодателството, което регулира работата на местната власт, правната нормативна уредба и отражението на европейското право върху местното управление.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top