Каназирева обяви кандидатурата си за кмет на Пловдив (СНИМКИ)

Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева обяви тази вечер кандидатурата си за кмет на града на предстоящите местни избори. Това стана по време на представянето на книгата й „Местната власт в условията на членство на България в Европейския съюз и Съвета на Европа“.

Днес тук пред вас, пред моите приятели, пред моето семейство, пред всички вас журналисти, искам да обявя своята кандидатура за кмет на Пловдив и водач на листата на общинските съветници на Съюз за Пловдив. Ще създам силен екип, в който партийната принадлежност няма да има значение. Ще привлека експертния потенциал на Пловдив и ще оставя в миналото политическите чистки, заяви Каназирева.

По думите й в момента „някак градът се управлява на инат“. Общинската съветничка бе категорична, че има и друг, много по-ефективен подход – уважение към хората, диалог с бизнеса и професионалните гилдии.

Дани Каназирева отново посочи, че дребният бизнес се притиска с високи данъци и такси и бюрократичен произвол. Тя подчерта, че Пловдив е спечелил правото да бъде културна столица на Европа, но само благодарение на хилядолетния свободен дух на града ни, а не на партийни усилия.

Лидерът на Съюз за Пловдив каза още, че възнамерява да привлече работещите пловдивчани, които са далеч от града и експертния потенциал, да работят за него. И допълни, че приоритетите и решенията за Пловдив трябва да се вземат само тук, под тепетата.

Имам смелост да освободя Пловдив от вечно абонираните за обществени поръчки. А истината е, че всяко правителство ще работи със смел кмет и компетентен Общински съвет. Всяко правителство ще финансира проекти, когато те са изготвени по най-добрия начин. Всяко правителство с радост ще се освободи от част от задълженията си, ако срещу себе си има решителен и знаещ партньор, добави Каназирева,  преди да обяви официално кметската си кандидатура.

Десетки бизнесмени, общественици и пловдивчани се стекоха, за да я поздравят по повод издаването на книгата й. В нея са засегнати основни моменти, свързани със законодателството, което регулира работата на местната власт, правната нормативна уредба и отражението на европейското право върху местното управление.

Подобни статии

Top