Каназирева пита Тотев докога ще стоят паветата на „Цар Борис III”

Дани Каназирева пита кмета Тотев за паветата на бул. Цар Борис

Докога шофьорите ще карат по паветата, с които временно е закърпен бул. „Цар Борис III Обединител” в района на ПУ „Паисий Хилендарски”? Този въпрос задава на кмета Иван Тотев председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” адвокат Дани Каназирева.

Питането по темата с неудачния ремонт на булеварда се внася днес в Общинския съвет за втори път, защото съветничката е недоволна от отговора, който и беше даден от общината. Както е известно, преди две години „Цар Борис III” беше преасфалтиран, но наскоро старият водопровод аварира на няколко места. В тази връзка Каназирева настояваше да получи подробна информация защо се стигна да се плащат средства за нов ремонт и кой е виновен за гафа.

„Отговорът на първото ми питане е формален, а най – възмутителното е, че за пореден път няма виновни за чиста проба прахосничество. В асфалта са погребани поне половин милион лева на данъкоплатците и тепърва трябва да се дават допълнителни пари”, коментира Каназирева

В обяснението на заместник кмета Димитър Кацарски се твърди, че преди ремонта са получили справка от В и К ЕООД, в която не е бил посочен участък „с особено лош водопровод, подлежащ на подмяна”. Това е несериозно, счита съветничката. Сумата, изразходвана за авариралия участък, не се назовава.

Към отговора е приложен договор с фирма „Драгиев и Kо” за текущ ремонт на стойност 1 032 330,85 лв. без ДДС, но в него е включено и преасфалтирането на „Ал. Стамболийски”.

В повторното си питане Каназирева поставя принципен въпрос дали общината прави обследване на състоянието на подземните комуникации, в конкретен случай и за бул. „Цар Борис III”, преди да обяви поръчка за подмяна на настилката. Съветничката настоява да получи копие от становището на В и К ЕООД , за да види кои служители са преценили, че „водопроводът не е особено лош”.

Каназирева иска да знае кога ще започне ремонтът на бул. „Цар Борис III” , коя фирма ще го изпълнява, колко средства ще струва, а също така да получи копия от споразумение с В и К, както и от договора с избрания изпълнител, ако такива документи съществуват.

Общинският съвет вече е гласувал 320 000 лева за нов ремонт на булеварда. Предполага се, че още толкова ще плати В и К за тръбите. В община Пловдив има инженерен екип и е безобразие да се заравят безогледно парите на данъкоплатците в асфалта, категорична е адвокат Каназирева.

 

Подобни статии

Top