Каназирева пита Тотев как се харчат милиони, заделени за тротоари - DC news

Каназирева пита Тотев как се харчат милиони, заделени за тротоари

Дани Каназирева пита Тотев как се харчат парите за ремонти на тротоарите

Колко струва един квадратен метър нови тротоарни настилки и как се харчат парите на данъкоплатците, предвидени за ремонти? Конкретен и ясен отговор на тези въпроси, а не шикалкавене, настоява да получи от кмета Иван Тотев председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева.

Повод за питането е предложението на кмета, внесено на днешната сесия, общинският бюджет да бъде завишен с 500 000 лева, като тези средства да се разходват за тротоари, паважи, калдъръм и алейни настилки. Кметът предлага за същите ремонтни дейности през 2015 г. да се планират 3,5 млн. лв. вместо предвидените с предходно решение на Общинския съвет 2 млн. лв. През миналата година за тротоари и пешеходни зони бяха осигурени 3 млн. лв., като поръчката е възложена на фирма „Драгиев и ко“.

„Нямаме нищо против да се обновяват пешеходните настилки, калдъръм и паваж. До този момент обаче не сме получили убедителна информация, която да сочи, че милионите на пловдивчани се харчат пестеливо и по предназначение. В администрацията няма прозрачност, колко струва един квадратен метър нова настилка и по какви критерии се избират улиците, на които се правят ремонти“, коментира Дани Каназирева. Според нея въпреки големите суми, които се наливат за тротоари, пловдивчани продължават да лавират измежду разбитите плочки и хлътналия калдъръм в Стария град.

Каназирева настоява кметът да предостави подробна информация какви ремонтно – строителни работи са изпълнени от фирма „Драгиев и ко“, на която е възложена поръчката, на каква стойност е сключеният договор, изброени ли са в него конкретните обекти и дали при провеждането на тази и следващата поръчки се посочва цена на квадратен метър настилка. Кметът е длъжен да се отчита, как разходва публичните средства, иначе оставаме с убеждението, че парите се дават на изпълнители на ангро, докъдето стигнат, счита Каназирева.

 

Подобни статии

Top