Каназирева – председател на ОбС, Зико – областен управител

Media45

След проведени разговори днес следобед между Реформаторския блок и местна коалиция „Обединение Здравко Димитров – да решаваме заедно“ от ГЕРБ в Пловдив са дали предложение Здравко Димитров да заеме поста областен управител на Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев.

При преговорите между „Съюз за Пловдив“ и ГЕРБ се стигнало до решението „Съюз за Пловдив“ да излъчи свой представител за председател на общинския съвет, който най-вероятно ще е Дани Каназирева.

Реформаторите обаче ще излъчат и своя кандидатура за председател на общинския съвет, която от ГЕРБ категорично няма да подкрепят, обяви градоначалникът.

През последните два дни екипът на кмета Иван Тотев се е срещнал с представители на всички партии в Пловдив с изключение на НФСБ.

 По думите на градоначалника е постигнат консенсус относно бъдещото управление на града.

Групата на политическа партия ГЕРБ ще подкрепи петима зам.-председатели на комисии от БСП, каза още Тотев.

Петима ще бъдат и зам.-председателите на комисии от „Съюз за Пловдив“. Те обаче ще имат  и свой председател на комисията по образование – Вихра Ерамян.

От ГЕРБ са готови да подкрепят новоизбрания кмет на „Южен” Борислав Инчев, ако се обединят около еднакви виждания за развитието на района.

„През този мандат ще работим за стабилно управление, за да може с успешен мандат да се представим достойно като Европейска столица на културата“, допълни кметът.

На първата за този мандат сесия на местния парламент, която ще се проведе утре в 10 часа, ще бъде предложен и избран с тайно гласуване председател на общинския съвет.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top