Каназирева представи кандидатите за кметове на районите (СНИМКИ)

„Съюз за Пловдив“ издига енергични районни кметове, които ще изслушват и ще действат, а няма само да препращат хората от кабинет на кабинет, както се случваше досега. Това са работещи, млади хора, които познават всяко камъче в районите си и съм сигурна, че те са запознати с проблемите повече, отколкото действащите кметове.

С тези думи лидерът на „Съюз за Пловдив“ и  кандидат за кмет на Пловдив Дани Каназирева представи вчера в Дома на културата „Борис Христов“ шестимата кандидати за кметове на районите.

За район „Централен“ е издигнат Веселин Козарев, икономист, за „Тракия“ – инж. Гергана Стоянова, за „Южен“ – Евелин Парасков, общински съветник от „Съюз за Пловдив“, за „Северен“ – Красимира Неделчева, икономист, за „Източен“ – Веселин Чавдаров, икономист, за „Западен“ – Красимира Тодорова, финансист.

Смело и със самочувствие мога да заявя, че сме най-подготвени от най-малкия детайл във всеки квартал до сериозните проекти на Пловдив, защото разчитаме на експертния потенциал на града ни. И това е водещото при нас, а не празните политически приказки и нереални обещания, подчерта Каназирева.

 Тя увери, че шестимата  кандидати ще бъдат истински партньори на всеки един човек от квартала, на дребния и средния бизнес, на всяка етажна собственост, ще уважават хората и ще са ежедневно сред тях. Кандидатите ни които сами си наложиха забрана да не казват „Това не зависи от мен“. Не ни интересуват властта и парите, идваме да си свършим работа, като предлагаме модел, различен от надменното управление, което съществува в момента. И ако Пловдив ни даде шанс, няма да направим и крачка назад от позициите си, гарантира лидерът на „Съюз за Пловдив“.

Каназирева обърна специално внимание на „черните дупки“ в район „Източен“, като напомни, че в гетата се живее извън закона, защото политиците използват гласовете на малцинствата на изборите. Ще въведем ред в тези квартали, какъвто съществува и за останалите граждани, защото не се нуждаем от ромските гласове, не ги търсим и не ги искаме, твърдо каза Каназирева.

Кандидатите  за районните кметове  поемат конкретни ангажименти за разкриване на денонощни лекарски кабинети във всеки от шестте райони; ремонт на кварталните улици и тротоари; осигуряване на места за паркиране и благоустрояване на междублоковите пространства; обновяване  на детските и спортните площадки,  достатъчно места в детските градини и ясли; ефективни мерки за сигурността на гражданите .

Дани Каназирева  обяви още една специална не само за екипа на „Съюз за Пловдив“, но и за града номинация на Ивана Папазова за заместник кмет по културата. Актрисата в Драматичен театър има множество награди, два пъти е носител на награда „Пловдив“, преподава актьорско майсторство в ПУ „Паисий Хилендарски“, ръководи детската театрална школа.

Тази номинацията е много важна не само защото Пловдив спечели титлата да бъде Европейска столица на културата, а защото е крайно време хората на културата в Пловдив най-после да имат свой представител в общината. Винаги общината се опитва да влезе в културата, а ние искаме най-после културата да влезе в общината, коментира Каназирева. Според нея Пловдив има нужда от всеотдаен човек от гилдията, който да провежда активна и прозрачна политика за развитие на културата и защита на историческото наследство заедно с културната общественост на града.

Екипът на „Съюз за Пловдив“ е съставен от  хора с отношение и възпитание – ценности, които отдавна са в пълен дефицит в управлението, каза Дани Каназирева.

Подобни статии

Top