Каназирева: Тотев да не пилее пари за фонтан на колелото до Водната палата

Дани Каназирева пита кмета Тотев за паветата на бул. Цар Борис

Кръговото кръстовище до Водна палата е очебийна управленска грешка, която коства на данъкоплатците близо един милион лева. С тези средства община Пловдив би могла да стартира разширението на бул. „Васил Априлов”, чакано от всички пловдивчани с години, счита председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева.

Според общинската съветничка колелото не решава проблема с организацията на движението и централната градска част. Получава се точно обратното – трафикът се затруднява и с началото на учебната година преминаването през кръговото кръстовище ще създаде още по-голям хаос. „Категорично против съм кметът Иван Тотев да продължи неразумно да харчи публични средства, възнамерявайки да построи фонтан за 80 000 лева насред пътя”, коментира Каназирева.

В тази връзка тя подготвя питане до Тотев и ще настоява да й бъде предоставена подробна количествено-стойностна сметка за разходите, направени по изграждането на кръговото кръстовище. Сумата е изключително голяма, затова е необходимо кметът подробно да обясни на хората как са усвоени парите. Тя ще държи кметът да отговори с кои специалисти и браншови организации се е консултирал, преди да възложи поръчката за златното и абсолютно безполезното колело.

Съветничката иска също информация за повторен ремонт на бул. „Цар Борис III Обединител” до Университета, където най-после бяха махнати каменните плочи. Каназирева търси отговор дали този път, за разлика от 2012 г., е сменен водопроводът или отново ще се разкопава асфалтът, за чия сметка и на каква стойност е ремонтът.

 

Подобни статии

Top