Канализация за 160 хиляди в Столипиново (СНИМКИ)

Започна изграждането на нова канализация на улица ”Батак” в Столипиново. Обратните води ще се прихващат направо от мазетата, което ще реши дългогодишния проблем с изтичането на фекалии по улицата. Стойността на ремонта, който трябва да приключи за 45 дни, е 160 хиляди лева. След края на строителнтите дейности ще изчезне и огромната локва пред училище Пенчо Славейков.

Канализацията, която от години е запушена, не може да поеме повече обратни води, съобщи кметът на Източен Петър Петров. Тръбите ще са с по-голям диаметър Ф600 и по-този начин ще поема по-голямо количество вода при досегашното налягане.

„Проектът за ремонтът е част от бюджета на Община Пловдив, който беше приет в началото на годината”. По този начин кметът Иван Тотев отговори на упреците, че реконструкцията е предизборен ход.

Според жителите на Столипиново проблемите с канализацията са навсякъде , а не само на улица „Батак”

Освен канализацията големият проблем на улица „Батак” са незаконните постройки. Къщи се строят буквално залепени едни до други без никакво пространство. Решението за узаконяване е единствено приемане на градоустройствен план, който се отлага с години.

 

 

Подобни статии

Top