Като в трилър: Кандидат-милионерка поръчала убийството на родата (ОБНОВЕНА)

66-годишна жена от пловдивското село Браниполе е арестувана вчера сутринта, след поръчка за отвличане и убийство на брат си и наследниците му. Това съобщиха на пресконференция от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Иванка Ройдова била дъщеря на българин, спечелил милиони в САЩ. Наследството обаче било завещано на брат й и неговия син, а тя била изключена от кръга на наследниците заради влошени отношения с баща си.

Така Иванка решила да отвлече брат си – 70-годишния Стойчо Ройдов и да го принуди да подпише документите, с които да прехвърли наследството си на нея. Впоследствие Ройдова поръчала той да бъде убит с предозиране с инсулин, така че да изглежда като нещастен случай.

Подобна участ очаквала на Гергьовден и наследниците на Ройдов. 70-годишният мъж имал 45-годишна дъщеря Гергана, зет, 28-годишен син Георги, кръстен на дядо си в Щатите и двама внуци – на 8 и 16 години.  Причината: оказало се, че след смъртта на брат си, жестоката дама нямало да получи парите му, тъй като по наследство те отивали при най-близките му хора.

В началото на март Ройдова разпространила информация сред ъндърграунда, че търси килъри, които да убият брат й и семейството му. Отзовали се трима, някои от които чужди граждани. След като получили информация за готвеното масово отвличане и убийство, от полицията и прокуратурата се задействали и внедрили под прикритие служител на МВР като килър. Той успял да спечели доверието на поръчителката с добрата си оферта.

Първоначално тя го наела за проучване на навиците на жертвите – кога излизат и се връщат в къщи, къде учат децата, кога ги водят и прибират от училище. Ройдова дори дала капаро за услугите му. Тя обещавала като заплащане за цялата поръчка 10% от предполагаемото наследство от 4,5 млн. долара, т.е. сума в размер на 450 хил. долара. Освен това килърът щял да получи и имоти в Пловдив на свое име.

Ройдова показала на килъра къщата на брат си, поръчала как точно да бъде отвлечен и убит, а начина на убийството на останалите роднини, предоставила да бъде извършено по негово усмотрение, но задължително трябвало да е на Гергьовден, когато всички са заедно.

За да не се стигне дотам, полиция и прокуратура се задействали и я задържали, заедно с тримата потенциални килъри. В дома й били извършени обиски, както и в домовете на килърите. Извършени са и разпити. Иванка е задържана за 72 часа, предстои утре да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Според запознати с делата е наясно и дъщеря й Жана. Според разследващи тя е знаела за кървавите планове на майка си, а в момента се доизяснява в каква степен е била съпричастна към поръчките за убийствата на вуйчо си и семейството му.

Срещу Иванка Ройдова е повдигнато обвинение за приготовление за убийство. То предвижда от 1 до 6 години затвор.

Предисторията: 

Бащата на Иванка Ройдова Георги Ройдов, роден през далечната 1927 година, емигрирал в Чикаго през 1951-ва година. Човекът успял да натрупа богатство от бизнес с недвижими имоти, които след пенсионирането си продал. Цялото натрупано богатство инвестирал в 3-4 попечителски фонда. Преди смъртта си живял във Флорида, където починал, а близките му го погребали в България.

След 1990 година трите деца на „американеца“ отишли да го видят в САЩ. Едната му дъщеря останала да живее там, а другите две деца се върнали в България. Това всъщност спасило от убийство сестрата на Иванка.

Милионерът осигурил добър живот на децата си – Иванка така и не е работила оттогава, а живеела от парите, които й дал баща й. Впоследствие обаче възрастният човек се разочаровал от нея и я изключил от завещанието си. В него той посочил, че оставя три попечителски сметки на сина си Стойчо и една на внука си Георги.

Иванка била ядосана, че е изключена от наследството и завела няколко дела в САЩ, но това не довело до нищо. Ройдова ангажирала няколко американски детективски агенции и адвокатски кантори да установят размера на богатството на баща й. Именно по нейни данни то възлиза на над 4,5 млн.долара – сума, която прокуратурата все още не е потвърдила.

През 2014 година Георги Ройдов починал. След смъртта му на Стойчо Ройдов и семейството му били преведени 200 хиляди долара от попечителските фондове.

 

 

Подобни статии

Top