„Кармен“ и Light концерти на OPERA OPEN

Opera Open -програмата в Пловдив

„Кармен“ от Бизе ще бъде голямото премиерно заглавие на 2015 година на Античния театър. Това съобщиха организаторите на оперния фестивал OPERA OPEN, който и тази година ще се проведе в Пловдив. Операта „Кармен“ е дело на международен екип от Испания, Италия, САЩ и Швейцария.

Програмата OPERA OPEN продължава традицията на Верди фестивал на Античен театър като платформата се отворя и към други композитори и музикално сценични жанрове. И тази година Пловдивска опера ще представи на публиката солисти на световно известните оперни сцени – Арена Ди Верона, Ла Скала, Большой театр и Метрополитън.

На пресконференция днес ще бъдат оповестени датите на концертите и спектаклите, ще бъде представена информация за представленията и детайли за гостуващите имена от световните оперни сцени.

За първи път Пловдивската опера ще въведе през лятото и съпътстваща музикална програма OPERA OPEN Light на различни окрити пространства в град Пловдив. Изявите ще включват мюзикъли, представления за деца, популярни концерти и пърформанси. Сред „light“ акцентите е концертът „Тенори от три континента“ с изпълнители от Азия, Австралия и Европа в лятно кино „Орфей“, проектът „БГ шлагер и латино“ с участието на оркестъра на Пловдивска опера, Калин Вельов и „Тумбаито“ на Античния театър, както и премиерното заглавие „Вълкът и седемте козлета“ в лятната сцена „Конюшните на царя“.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top