Карнабитов: Докато бях на поста, вдигнах кръвно и свалих 6-7 кг

Директорът на летище Пловдив Иван Карнабитов е подал оставка. Мотивите му са несъгласие с начините на финансиране от страна на държавата. За последните шест месеца аеропортът не е получил над 1 милион лева държавна субсидия, а на служителите не са изплатени целите заплати за януари, а само по 200 лева.

Карнабитов е подал оставка още в края на миналата седмица. Категоричен е, че не би се върнал, дори тя да не бъде приета.

„За тази една година успях да си докарам високо кръвно, 6-7 килограма надолу от теглото, имам да гледам 2 малки деца, второто предстои да се появи, така че бих се замислил много сериозно, защото тази една година беше борба за оцеляване. Аз заех позицията директор на летището с идеята да се боря за неговото развитие“, каза изпълнителният директор на летището.

За съжаление много скоро след като Карнабитов заел тази позиция, на екипа на летището се наложило да се бори, за да оцелее. През последните шест месеца заплатите на персонала са били изплащани от резервите на порта, които идват от летищни такси и приходи от авиокомпании. Според шефа на терминала държавата не е превела огромна държавна издръжка.

„В момента е над 1 милион лева, като има от 2011 година едни 360 хиляди лева, които възникнаха заради нови функции на служба Сигурност, дотогава тези функции бяха изпълнявани от Гранична полиция“, посочи той.

Ръководството има подкрепата на общините, през януари е била повишена двойно вноската на общините и от 50 ст. на жител, е станала на 1 лев. Съветът на директорите е изпратил доклад до министъра на транспорта, водим ежедневни разговори, за да получим поне една част от дължимите ни пари“, обясни тежката ситуация Карнабитов.

 

Подобни статии

Top