Карнавал на приказните герои изпъстри село Червен (СНИМКИ)

DSC00926

Карнавал на приказните герои изпъстри асеновграското село Червен.  Маскарадът е част от проекта „Създаване на Лудотека” на НЧ „Христо Ботев”, село Червен. Той бе осъществен  с подкрепата на Община Асеновград. По него в продължение на 6 месеца 25 деца в риск участваха в мероприятия, насочени към социализацията им и изучаването на бита и културата на различните етноси.

Над 30 деца, облечени в костюмите на любимите си приказни герои, изпълниха центъра на село Червен днес. Празничната програма започна с шествие около читалището и из централните улици на селото под звуците на жива оркестър. Принцове, принцеси, приказни елфи, пирати, клоуни, Зоро, черната маска и викинги зарадваха всички жители на Червен. Те бяха предвождани от Снежанка и Ледената кралица.

Тържеството за децата продължи с изпълненията на три танца – норвежки, български народен и модерен. Най-голямата изненада за участниците бе организираната от Община Асеновград открита дискотека и почерпка. Забавлението започна с любимите парчета на малчуганите, които не пропуснаха възможността да потанцуват.

По предложение на кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов очакваме пъстрият карнавал да посети и Асеновград навръх празника на града – 31 май.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top