Картите за безплатно пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години все още не са отпечатани.

Издаването на карти за безплатен градски транспорт на децата от 7 до 14 години ще започне веднага след отпечатването и доставянето им

Картите за безплатно пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години все още не са отпечатани. Веднага след като бъдат доставени от печатницата на Българската народна банка, ще започне и тяхното издаване. Това съобщиха от  „Организация и контрол на транспорта“ по повод многобройни запитвания от родители.

От общинското предприятие уточниха и необходимите документи, които трябва да бъдат представени: копие на акта за раждане на детето, лична карта на родителя с постоянен адрес в Пловдив или удостоверение за настоящ адрес в града, актуална малка цветна снимка на детето (с размер на снимките в личните ученически карти).

Гражданите ще бъдат своевременно информирани, когато картите бъдат получени. Те ще се издават в бюро „Байкал“ – на бул. „Цар Борис III Обединител“ №157, и в бюрото на ул. „Отец Паисий“ №42. При необходимост пунктовете са в готовност да удължат работното си време.

Според прието през декември миналата година постановление на Министерския съвет безплатното пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години влиза в сила от 1 февруари, но за целта трябва да им бъде издадена карта, напомниха от „Организация и контрол на транспорта“