КАТ: Нередовни документи и техническа неизправност – най-често на пътя

Нередовни документи и техническа неизправност са най-честите нарушения, констатирани при съвместна акция между Пътна, Криминална и Икономическа полиция, и „Автомобилна администрация”. Тя се проведе през изминалата седмица на територията на цялата страна като проверките касаеха товарни автомобили и автобуси. Проверките са част от широкомащабна акция, организирана от европейската организация на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ.

В Пловдив са проверени общо 207 товарни автомобили и автобуси, като са установени 36 нарушения, свързани единствено със Закона за движение по пътищата.

Най-честите нарушения, които се констатират при извършването на проверки на товарни превозни средства или такива, които извършват превоз на товари и пътници, това са нередовни пътни документи, както и неправилен превоз на товари, обясни Ботьо Гиргинов, говорител на „Пътна полиция” Пловдив.

Служителите на криминална и икономическа полиция, които участваха в акцията, не са открили нелегални имигранти, наркотични и упойващи вещества, незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки. 8 от водачите са били с нередовни книжки, а 6 от товарните автомобили не са имали документи. За двама са издадени принудителни административни мерки.

От началото на година досега в Пловдивска област са станали 49 катастрофи с автобуси, при които има 33-ма ранени. При товарните автомобили статистиката е по-сериозна и отчита повече от 320 инцидента с трима загинали.

Подобни статии

Top