КАТ с проверки за алкохол и техническо състояние на колите

Специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватен контрол“ провеждат пловдивските полицаи на пътя Пловдив – Асеновград. По време на акцията, която е по линия на TISPOL, служителите на „Пътна полиция“ спират по няколко автомобила и ги проверяват за употреба на алкохол, наркотични вещества, а също и за изправността на автомобилите.

Акциите за проверка на автомобили по метода на широкообхватен контрол се провеждат от началото на зимния сезон. Идеята е да бъдат проверени колкото е възможно повече водачи, съобщиха от полицията.

Проверяваме за употреба на алкохол, наркотични вещества и всичко останало, свързано с безопасността на движението, обясни полицейски инспектор Димитър Димитров от „Пътна полиция“. Проверяват се също изправността на автомобилите, документацията, и редовността на документите.

Докато репортерите на DCNEWS бяха на мястото, където се осъществяваше акцията, полицаите спряха автомобила на Атанас Червенаков. При проверката колата му се оказа на пълно изправна.

„Гледам да съм изправен, за да нямам неприятности на пътя. Още в началото на сезона подготвих колата за зимата, защото пътувам често и трябва да съм готов. Това е много важно, защото съм във високопланински район и там трябва задължително да има оборудване и зимни гуми“, обясни Червенаков.

Всички спрени автомобили във времето, в което репортерите ни бяха на място, се оказаха напълно изправни и като документи, и като техническо състояние.

По данни на полицията от 1 декември досега в региона са проверени над сто автомобила и са съставени 62 акта, а 21 души са глобени с фиш. По време на проверките са били открити 107 нарушения, а при трима водачи е установено, че са употребили алкохол.

 

Подобни статии

Top