„Кауза Колежа“, Камен Донев и Хитлер в бюлетините на пловдивчани (СНИМКИ)

И на тези избори пловдивчани се отличиха с „оригиналност“, докато упражняваха вота си. Освен за конвенционалните кандидати – Румен Радев и Цецка Цачева, някои от гласоподавателите в града под тепетата пуснаха бюлетини с дописани от тях имена и надписи. Естествено техният вот бе обявен за недействителен от секционните комисии. Вижте ги:

Пловдивчанинът Павел Начев не подкрепи нито един от двамата кандидати. Младият човек избра да даде гласа си за родното изкуство.  Под имената на двамата кандидати и след графата „не подкрепям никого“ той изписа ръчно името Камен Донев и отбеляза квадратчето. Актьорът е известен с авторските си моноспектакли,  в които разкрива възгледите на един учител за народното творчество и всеобщата просвета. Може би това е и причината „учителят“ да бъде най-подходящия избор, особено за младите и будни българи.

Друг пловдивчанин, вероятно върл фен на пловдивския „Ботев“, даде своя вот за „Кауза Колежа“. Кампанията, която обедини малки и големи фенове на жълто-черния футболен клуб под тепетата, за пореден път доказа, че обединението прави силата. Нещо твърде далечно и непонятно за родните ни политици, особено през последните години.

Доста по-краен се оказа в избора си пловдивчанин, дописал в бюлетината си името на Хитлер. Явно гласоподавателят е сметнал, че политическата обстановка в България е поправима, само ако начело застане абсолютен диктатор.

На някои пък явно толкова им е писнало, че просто зачеркват с „НЕ!“ всичко, напечатано на бюлетината.

Подобни статии

Top